Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château De Nalys

(0)

I den vackra Rhônedalen ligger byn Châteauneuf-du-Pape och det är också här du hittar vingården Château De Nalys. Vingården har en lång historia som sträcker sig ända bak till 1500-talet. Namnet fick vingården dock av den som bodde i slottet först på 1600-talet. Flera familjer har ägt egendomarna och slottet under årens lopp, men de har också gått i arv i upp till sju generationer. Sedan 2017 är det familjen Guigal som äger Château De Nalys.

I det här området odlas inte mindre än 13 olika druvor. Terroiren runt Château De Nalys varierar mellan de olika odlingsområdena. Det innebär att druvorna har möjlighet att växa både i röd sandstensjord och den steniga alluvium som är typisk för regionen.

Vinernas och druvornas karaktärsdrag

Ett av de mest framstående vinerna som blir producerade här är Château De Nalys Grand Vin Rouge. Den främsta druvan i det här vinet är Grenache, men det innehåller också fyra andra druvor, däribland Syrah och Mourvèdre. Det ger ett komplext och fylligt vin med kryddiga toner av röda bär, örter och mineraler.

Château De Nalys vita vin är tillverkat av druvor som Bourboulenc, Clairette och Grenache Blanc. Det här är också viner med mycket smak och karaktär, med toner av blommor, vanilj samt citrusfrukter.

Med kärlek till naturen och omgivningen

Eftersom Château De Nalys odlar 13 typer av druvor kräver det stor kunskap om hur de ska odlas. Alla druvor har sina behov av omvårdnad. Dessutom arbetar familjen Guigal med att stegvis göra vinodlingen ekologisk. Familjen har en stor kärlek för områdets natur vilken de behandlar med största respekt.

Servering av vin från Château De Nalys

De röda vinerna från Château De Nalys bör bli serverade med en temperatur på ungefär 18 till 20 grader. Eftersom vinerna har en kraftig och fyllig smak rekommenderas de till rätter som kräver ett mer robust vin, till exempel med vilt. Servera gärna de vita vinerna från Château De Nalys något svalare än de röda.