• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
  • Vinlåda

Château Du Puy-Fauvre Cuve 41 2014 (6 Flaskor I Trälåda)

  • 6 flaskor

Plötsligt händer det! Vi besökte nyligen Bordeaux och träffade bland annat familjen Charpentier som äger Château du Puy-Faure och som huserar i byn Aubie-et-Espessas på högra banken. Efter att ha provat en hel del av deras tankar hajade vi plötsligt till när vi kom till tank 41 - en 100% Merlot som fått mogna med ek i 10 månader och som osade lagringspotential. Kvaliteten var slående bra för priset men vi slängde dessutom på oss förhandlarhatten och bad om bästa dealen på hela tanken. Och plötsligt stod vi där, med en hel tank kanon-Bordeaux från toppåret 2014 och till ett superpris! Vi kallar det helt enkelt Cuve No 41. Levereras i läcker trälåda.

Lagring: Precis drickmoget men kan lätt sparas till 2024

Karaktär: Fruktigt, smakrikt och fatat

Färg: Rubinrött

Land: Frankrike

Region: Bordeaux

Distrikt: AOC Bordeaux

Passar till: Komplext vin med mycket terroir som bäst passar till klassisk fransk mat som konfiterad anka, köttgrytor eller stek med rostad potatis. Servera ett par grader under rumstemperatur och gärna efter en stund i karaff.

Druvor: 100% Merlot

Doft & Smak: Klassisk, mörkfruktig med mycket svarta vinbär, björnbär och plommon tillsammans med blyerts, ceder och tobak. Medelfyllig, rund smak med stor fruktpallet, örter, fatkryddor och frisk syra. Tajta, härliga tanniner i den relativt långa avslutningen.

6 FLASKOR I TRÄLÅDA

729kr

  • Tillfälligt slut
Lagerstatus:
Tillfälligt slut

Produktinformation

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

  • Château Du Puy-Fauvre Cuve 41 2014 (i trälåda)

    Antal:6
    122 kr

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS