Gör så här
-
Häll bourbon, citronjuice, Angosturam äggvita och sockerlag i en shaker med is.
-
Skaka kraftigt i 10-15 sekunder.
-
Sila upp i ett kylt cocktailglas.
-
Häll försiktigt rödvinet över baksidan på en sked så att det lägger sig som ett lager ovanpå drinken.
-
Garnera med ett cocktailbär.
Ingredienser (1 drink)
???
Varifrån kommer New York Sour?
Som namnet antyder har New York Sour sitt ursprung i New York. Exakt när den skapades är oklart, men den dök upp i receptböcker redan i slutet av 1800-talet. Legenden säger att en bartender på en bar i New York ville förnya den klassiska Whiskey Sour och kom på idén att toppa den med rödvin. Oavsett om historien stämmer eller inte, så har New York Sour blivit en älskad klassiker i drinkvärlden.
Kan man byta ut bourbon mot annan sprit?
Bourbon är det givna spritalternativet i en New York Sour, men visst går det att experimentera med andra spritsorter. Prova gärna med skotsk eller japansk whisky för en twist på drinken. Oavsett vilken sprit du väljer rekommenderar vi att du håller dig till mörka spritsorter för bästa resultat. Och glöm inte att välja ett torrt rödvin av bra kvalitet för floaten – det gör stor skillnad för helhetsupplevelsen.