• Gratis hemleverans Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Voga Prosecco Spumante Brut DOC Glera

Voga Prosecco Spumante Brut DOC

Voga Prosecco Spumante Brut DOC

Pris 139 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt och mousserande
Färg
Ljust halmgult
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Glera
Volym
750 ml
Sockerhalt
11 g/l
Alkoholhalt
10,5%

Doft & Smak

Doften är ren och fylld av toner som gröna äpplen, päron, mandel och citrus. Detta återfinns även på smaken adderat en behaglig rund syra och med tropisk frukt i avslutningen.

Passar till

Avnjuts bäst svalt mellan 6-8 grader. Med anledning av den fina syran och den rena fruktprofilen passar vinet fantastiskt bra till skaldjur i alla dess former eller bara att ta fram och skåla med och avnjuta i sin egen prakt.

Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Deras VOGA Prosecco är en riktig storsäljare i snygg, modern stil.