• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Voga Prosecco Rosé 2020 Glera

Voga Prosecco Rosé 2020

Pris 149 kr
Lagerstatus
114 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
Ljust laxrosa, med fin mousse
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
DOC Prosecco
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Glera
Druvor
85% Glera, 15% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
15 g/l
Alkoholhalt
11%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Trivsamma aromer av röda bär, såsom körsbär, med finstämda florala toner. Krispiga och friska smaker.

Utmärkelser

Guld - Gilbert & Gaillard, 2021

Passar till

Servera runt 8-12°C som aperitif, eller till snittarna. Också bra till en lättare pastarätt, eller rätter på vitt kött eller fisk. Prova även som ingrediens i en fräsch cocktail.

Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Deras VOGA Prosecco Rose är en riktig storsäljare i snygg, modern stil.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS