Beskrivning

Serien VOGA från populära EnoItalia har snabbt blivit en stor kundfavorit. Denna vita Pinot Grigio i snygg flaska är friskt, krispigt och bjuder på toner av både äpplen och päron. Druvorna kommer från områden kring Friuli Venezia Giulia, Veneto och Trentino Alto Adige. Jordmånen präglas av vulkaniska mineraler och med hjälp av de svala vindarna får druvorna en hög syra och en specifik smakprofil.

Passar till

Servera väl kylt till allt från skaldjur till vitt kött och färskost. Eller varför inte i ensam majestät på verandan eller till en fräsch pasta.

Utmärkelser

90 poäng - Gilbert & Gaillard, 2021
Guld - Berliner Wein Trophy, 2020
Guld - Gilbert & Gaillard, 2020

Produktinformation

Lagerstatus
125 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Delle Venezie
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Pinot Grigio
Druvor
100% Pinot Grigio
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.6 g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Pinot Grigio

  Pinot Grigio, Pinot Gris eller Grauburgunder är en grön/grå druva från arten Vinis vinifera som härstammar från Ungern på 1500-talet. Idag produceras Pinot Grigio i Italien, Pinot Gris i Frankrike och Grauburgunder i Tyskland. Alla är samma druva, färgmutationer av Pinot Noir, men heter annorlunda beroende på vart de produceras.

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Distrikt

  Delle Venezie

  Appellationen Delle Venezie är känd för lätta och krispiga viner gjorda på Pinot Grigio. Området som täcker tre administrativa regioner i nordöstra Italien var fram till 2017 en IGT. Då blev Delle Venezie uppgraderad till DOC och IGT:n antog namnet Trevenezie.