Viu Manent Gran Reserve Chardonnay Colchagua Costa 2016 Chardonnay

Viu Manent Gran Reserve Chardonnay Colchagua Costa 2016

Pris 139 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagring
Drick nu och fram till 2023
Karaktär
Fruktig och elegant
Färg
Ljust halmgul
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%

Doft & Smak

Ett elegant vin med toner av tropiska frukter, grapefrukt och melon på näsan. Ljusa träiga toner i bakgrunden med en aning brödighet som ökar komplexiteten i denna fylliga Chardonnay. I finishen gläds den uppfriskande syran i kombination utav en krämig arom.

Passar till

Servera kylt, mellan 8-10 grader, gärna tillsammans med alla typer av fisk, lättare kycklingrätter, pasta och stekta grönsaker. Fungerar alldeles utmärkt som aperitif.

Beskrivning

Viu Manent Chardonnay är ett vackert vitt vin med en rik och spännande bukett med blommor och frukter. Smaken är fyllig med mycket god frukt och friskhet i den eleganta eftersmaken. En fantastisk framgång, folk kommer om och om igen för att få detta vin. Viu Manent grundades 1935. Först hade man inga egna fält, men när Don Miguel Viu Manent 1966 köpte de allra bästa vingårdarna i Colchagua-dalen var det förmodligen flera av de lokala vinbönderna som trodde att han fått några glas för många innanför västen. Vid den här tiden var de som vågade ge sig på att göra chilenskt kvalitetsvin få och Don Miguel betalade ganska stora summor för för vingårdarna på totalt 150 hektar. Men lika galen som vinbönderna ansåg att Don Miguel hade blivit, lika genialiskt visade sig hans investering ha varit. Fastigheterna runt huset säljs idag för hissnande belopp.