• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Viu Manent Cabernet Sauvignon Reserva Est. Collection 2015  Cabernet Sauvignon

Viu Manent Cabernet Sauvignon Reserva Est. Collection 2015

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
51 st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta två åren
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Vinet har en mycket ren och druvtypisk doft av svarta vinbär och en smak i stil med klassisk Bordeaux. Stort djup och komplexitet med mycket mogen frukt i den långa mjuka eftersmaken som tillkommit efter 12 månader på franska ekfat.

Passar till

Drick strax under rumstemperatur, 18-20 grader, till en fin köttbit, vilt och egentligen till alla kötträtter. Även fantastiskt gott till ost.

Beskrivning

Viu Manent syftar till att göra rött vin med finess och hållbarhet, vilket verkligen känns i smaken på denna lyxiga Reserva. Endast de bästa druvorna är valda och därefter lagras vinet 12 månader på franska ekfat. Viu Manent grundades 1935. Först hade man inga egna fält, men när Don Miguel Viu Manent 1966 köpte de allra bästa vingårdarna i Colchagua-dalen var det förmodligen flera av de lokala vinbönderna som trodde att han fått några glas för många innanför västen. Vid den här tiden var de som vågade ge sig på att göra chilenskt kvalitetsvin få och Don Miguel betalade ganska stora summor för för vingårdarna på totalt 150 hektar. Men lika galen som vinbönderna ansåg att Don Miguel hade blivit, lika genialiskt visade sig hans investering ha varit. Fastigheterna runt huset säljs idag för hissnande belopp.