• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Vitis Nostra South Primitivo 2020 Primitivo

Vitis Nostra South Primitivo 2020

Pris 99 kr 109 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fruktigt
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Mörkt blålila
Land
Italien
Region
Puglia
Klassifikation
IGP
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Primitivo
Druvor
85% Primitivo, 15% andra lokala druvor
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
5.3 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Fruktiga och komplexa aromer av färska, mörka och röda bär såsom björnbär, mogna plommon, skogshallon och en härlig pepprighet, Välstrukturerat med fina lena tanniner. Fylligt, med fin balans mellan sötma och syra.

Utmärkelser

Silver - Gilbert & Gaillard, 2021

Passar till

Servera runt 16-20°C till köttiga förrätter, eller till ugnsrostade eller grillade köttbitar på rött kött.

Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Vitis Nostra är en serie med ursprungstypiska, klassiska viner och deras Primitivo är inget undantag - ärlig, ren och typiskt lantligt Italiensk.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS