• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Vitis Nostra Pinot Noir Rosé 2020 Pinot Noir

Vitis Nostra Pinot Noir Rosé 2020

Pris 99 kr
Lagerstatus
209 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
Ljust laxrosa
Land
Italien
Region
Lombardiet
Distrikt
Lombardia
Klassifikation
DOC
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
5.4 g/l
Alkoholhalt
11.5%
Se även

Doft & smak

Frisk, bärig och ren doft av smultron, jordgubbar och rosor. Frisk, ren med sköna toner av sommarbär. Bra syra och en ren, krispig avslutning.

Passar till

Härligt mingelvin, perfekt som aperitif, gott till sommarbuffén, till en caesarsallad eller en god paj. Också trevligt till fisk- eller skaldjurssnittar. Servera väl kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Vitis Nostra är en serie med ursprungstypiska, klassiska viner och deras Pinot Noir Rose är inget undantag - ärlig, ren och typiskt lantligt Italiensk.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS