Årgångar i lager

 • 2020
  99 kr
  750 ml
  Perfekt till friterade ostbollar!
 • 2021
  99 kr
  750 ml
  Perfekt till friterade ostbollar!

Beskrivning

Italienska Abruzzo ligger skyddat med bergen i ryggen och havet framför sig, ett stenkast öster om Rom. Här görs några av landets mest underskattade (en smaksak såklart) viner.

Tack vare det gynnsamma läget finns här ett brett och varierat kök att matcha de lokala vinerna med - fisk, skaldjur, kött, ost, grönsaker och svamp.

Vitis Nostra Montepulciano är barn av sitt ursprung - ett gastronomiskt vin. Prova gärna till någon lokal rätt såsom grillspett av fårkött, friterade ostbollar i tomatsås eller den fyrkantiga gitarr-spaghettin - Spaghetti alla Chitarra.

Passar till

Låt vinets smak av mogna plommon tala för sig själv, eller låt det få sällskap med pasta eller ljusa kötträtter, som en mustig fläskgryta.

Produktinformation

Lagerstatus
410 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Italien
Region
Abruzzo
Distrikt
Montepulciano d'Abruzzo
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Montepulciano
Druvor
100% Montepulciano
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Montepulciano

  Montepulciano, här pratar vi om druvan, icke att förknippa med staden med samma namn i Toscana och inte heller Vino Nobile di Montepulciano som är ett vin gjort på druvan Sangiovese.
  Härligt rödfruktiga viner väl värda att upptäcka!

 • Region

  Abruzzo

  Abruzzo ligger på Italiens öskust, i höjd med Rom. Det är en bergig region med en lång kustlinje och grönskande landskap. Tack vare solen, de salta vindarna från havet, de skyddande bergen och den mineralrika jorden är Abruzzo perfekt för vinodling. 

 • Distrikt

  Montepulciano d'Abruzzo

  Medelfylligt vin med mjuka tanniner.
  Montepulciano d'Abruzzo (DOC) är ett vin som produceras i regionen Abruzzo i Italien. Det är ett medelfylligt vin med mjuka tanniner och hög syra.