• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Vite Mia Primitivo Negroamaro Puglia Biologico 2020 Primitivo

Vite Mia Primitivo Negroamaro Puglia Biologico 2020

"Ekologisk Primitivo-blend från Puglia"

Pris 119 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 3-4 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Italien
Region
Puglia
Klassifikation
IGT
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Primitivo
Druvor
50% Primitivo, 50% Negroamaro
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Rund, fruktig och inbjudande doft av skogsbär, hyvlad kakao, örter och mjölkchoklad med snygga, lite rostade fatkaraktärer. Medelfyllig, smakrik och rund med massor av björnbär, mogna jordgubbar, svarta vinbär, kakao och rostat kaffe. Bra, lena tanniner och en fruktig, lång avslutning.

Passar till

Servera svalt runt 17-18 grader. Härligt allroundvin som både passar till sommarens kryddiga grillrätter, en köttgryta, plockbrickan på altanen eller en pizza Bianco.

Beskrivning

Vite Mia är ett ekologiskt certifierat varumärke från en av Italiens främsta innovatörer - EnoItalia. Idén var enkel, att hitta den regionen som producerade de mest prisvärda ekologiska druvorna. Det visade sig vara Puglia nere på Italiens klack varpå EnoItalia skrev avtal med de bästa druvodlarna. Resultatet är ett otroligt prisvärt, smakrikt och smart producerat vin. Bra redan där, men dessutom är det ekologiskt certifierat och nyligen fått guld i en av de största internationella vintävlingarna!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS