Vinsamling från Bosco Bracco
Svenskägda toppviner från Piemonte!
År 2003 förvärvades vingården Bosco Bracco i Piemonte av svenskar och drivs idag av Håkan Lindström. Sedan dess har stora investeringar gjorts för att producera viner av hög kvalitet, bl a i form av nya små franska ekfat samt hård beskärning av vinstockarna och tidig selektering av druvorna. Endast naturämnen, godkända av EU för biodynamisk odling, används i vingården. Denna vinsamling innehåller två olika toppviner från producenten, tre buteljer vardera.
Vingården är på 2 hektar och producerar ca 10 000 buteljer rödvin per år. Vinstockarna är mycket gamla (> 30 år). Vinerna lagras på en blandning av nya och gamla franska ekfat (barriquer 225 L) i två år innan buteljering. Arbete på vingården och cantinan sker i stor utsträckning manuellt och med stor hänsyn tagen till miljön.
Totalt 6 flaskor
1 459kr
- Lagerstatus:
- Tillfälligt slut
- Fri frakt hem till dörren
- Nöjd kund-garanti
- Säkra betalningar
Vinlådan Innehåller
-
Bosco Bracco Le Serre Barbera d'Asti Superiore 2016
Doften är komplex och kännetecknas av sin genomträngande finess och aristokratiska elegans med aningar av körsbär, björnbär och mogna plommon. Smaken uttrycker vad doften lovar med en trevlig överraskning i smakerna av hallon, björnbär, kakao och vanilj, åtföljd av en liten aning tobak.
3st
249kr
Beskrivning
Le Serre består av Barbera druvor med ett mindre inslag av Dolcetto (3%). Dolcetton plockas och får torka i små kassetter tills Barberadruvan mognat. Druvorna blandas sedan i pigatrican och genomgår masserering och alkoholjäsningen tillsammans. Detta är för övrigt en gammal metod att påverka vinerna i den riktning man vill. Efter alkoholjäsningen får vinerna mogna på ekfat i ca 20 månader. Efter inrådan från Bosco Braccos enolog används en blandning av nya och gamla barriquer (225 L), alltid fransk ek. Efter buteljering bör vinet förvaras i flaska i minst 3 år innan det mognat klart. Därefter förväntar vi oss en positiv utveckling i ytterligare några år.Om producenten
Bosco Bracco är en svenskägd i vingård belägen i Asti-regionen i hjärtat av Piemonte. De arbetar uteslutande med de lokala druvorna Barbera, Nebiolo och Dolcetto. Sedan starten för femton år sedan har produktionen hela tiden varit inriktad på att göra ett högkvalitativt vin med en tydlig Bosco Bracco-prägel. Vingården är på 2 hektar och producerar ca 10 000 buteljer rödvin per år. Vinstockarna är mycket gamla (> 30 år). Vinerna lagras på en blandning av nya och gamla franska ekfat (barriquer 225 L) i två år innan buteljering. Arbete på vingården och cantinan sker i stor utsträckning manuellt och med stor hänsyn tagen till miljön.Passar till
Passar bra till lagrade ostar, långkok, vilt och rätter med skogssvamp.
Produktinformation
- Lagerstatus
- Slut
- Lagring
- Drick nu eller inom 2 år
- Karaktär
- Fruktigt & Smakrikt
- Land
- Italien
- Region
- Piemonte
- Distrikt
- Barbera d’Asti
- Producent
- Bosco bracco
- Huvuddruva
- Barbera
- Druvor
- 97% Barbera, 3% Dolcetto
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- 0.5g/100ml
- Alkoholhalt
- 15.5%
-
Bosco Bracco Il Masio Vino Rosso 2016
Doften visar en bred och komplext arom med tydliga inslag av fruktsylt och körsbär, lätta antydningar av söta kryddor, lakrits och choklad. Smaken är en kombination av trevliga och rena smaker, vinet har en bra kropp, med en välbalanserad syra och en mjuk konsekvent tannin.
3st
199kr 239krPermanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Beskrivning
Il Masio vinet är en blandning av Nebbiolovin och Barberavin, dvs druvorna vinifieras var för sig och det färdiga vinet blandas först innan buteljering. Nebbiolovinet lagras ca 20 månader i nya/gamla fat (500 L). Blandningen beslutas speciellt varje år beroende på hur vinet utvecklats i faten. Blandningen hamnar i intervallet 60/40 - 80/20. Il Masion behöver lagras på butelj i ca 3 år med en förväntad positiv utveckling i ytterligare tio år.Om producenten
Bosco Bracco är en svenskägd i vingård belägen i Asti-regionen i hjärtat av Piemonte. De arbetar uteslutande med de lokala druvorna Barbera, Nebiolo och Dolcetto. Sedan starten för femton år sedan har produktionen hela tiden varit inriktad på att göra ett högkvalitativt vin med en tydlig Bosco Bracco-prägel. Vingården är på 2 hektar och producerar ca 10 000 buteljer rödvin per år. Vinstockarna är mycket gamla (> 30 år). Vinerna lagras på en blandning av nya och gamla franska ekfat (barriquer 225 L) i två år innan buteljering. Arbete på vingården och cantinan sker i stor utsträckning manuellt och med stor hänsyn tagen till miljön.Passar till
Servera svalt runt 18-19 grader. Ett härligt matvin med ren frukt och balanserad tanninstruktur som passar att servera till det mesta i form av rött kött, lagrade ostar och grytor.
Produktinformation
- Lagerstatus
- Slut
- Lagring
- Drick nu eller inom 2 år
- Karaktär
- Stramt & Nyanserat
- Land
- Italien
- Region
- Piemonte
- Distrikt
- Vino rosso
- Producent
- Bosco bracco
- Huvuddruva
- Nebbiolo
- Druvor
- 70% Nebbiolo, 30% Barbera
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- 0.4g/100ml
- Alkoholhalt
- 14.5%
- Se även
-
Bosco bracco
Bosco Bracco är en svenskägd vingård belägen i Asti-regionen i hjärtat av Piemonte. Bosco Bracco arbetar uteslutande med de lokala druvorna Barbera, Nebbiolo och Dolcetto.
-
Italien
Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.
-
Piemonte
Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.