• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Vini dei Cardinali Amarone della Valpolicella 2014 Corvina

Vini dei Cardinali Amarone della Valpolicella 2014

Pris 289 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
33 st
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Djupt & Fruktigt
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Druvor
Corvina, Rondinella, Molinara
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Djup, mörk och mogen doft av körsbär, mosade jordgubbar, russin, fikon och choklad. En klassisk ton av balsamvinäger och viss kryddighet i bakgrunden. Stor, relativt fyllig och varm smak av mer djup frukt som körsbär och russin tillsammans med kakao, choklad, peppar och lakrits. Lång avslutning.

Passar till

Stort vin som kräver sin kompis på tallriken i form av vilt, grytor, en rejält kryddad köttbit eller varför inte bara till de mer vällagrade ostarna. Servera svalt, strax under rumstemperatur kring 19-20 grader och gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Vini dei Cardinali Amarone della Valpolicella är ett varumärke från Viticultori Bosco som är en av de större producenterna i Veneto. Just detta varumärket har fokus på att producera så prisvärda och klassiskt stiltypiska viner som möjligt i en något lättare, renare stil än vad vissa är vana vid i Sverige (men mer lik den äkta Italienska stilen). Vi lyckades få tag på de sista flaskorna av 2015 Ripasso och 2014 Amarone och slog till direkt vilket gav oss ett pris långt under det normala. Vi har valt att ge er kunder hela rabatten varför vinerna är permanent nedsatta och det finns inget mer att få tag i av aktuell årgång. Grattis!

Finns i