Upptäck nya favoritviner
varje månad!

Ingen bindningstid


fri frakt

från

499kr

/box

Upptäck bättre vin med oss


Vår passion för vin ligger i detaljerna, historien och personerna bakom. Det är det som gör varje vin unikt. Följ med oss på vår vinresa runt jorden när vi letar högt och lågt efter nya spännande viner. Vinvärlden sträcker sig långt bortom sortimentet du är van vid.

Daniel Kouthoofd

Jag hittade kärleken till vinet en natt vid en bardisk i Melbourne hösten 2002 tillsammans med två italienska restaurangsommelierer. Efter att ha lyssnat på deras passionerade historier och fått prova en lång rad aha-upplevelser var jag fast. Väl hemma i Sverige igen blev det sommelierstudier och sedan dess har jag, på ett eller annat sätt, jobbat i vinbranschen. Sedan 2014 är jag ansvarig inköpare på Vintjänsten och reser jorden runt för att hitta de där små pärlorna i alla spännande vinregioner åt er. Att upptäcka morgondags stjärnor, idag, är min stora drivkraft i jobbet och det finns inget så tillfredställande som när man stoppar näsan i ett nytt glas och förstår vad jag hittat.

Förutom att jaga nya pärlor åt er försöker jag hinna njuta av den öronbedövande tystnaden på östra Öland där vi har vårt sommarhus. Med två små vildingar i en lägenhet i stan är det ganska skönt att kunna komma ut på landet. Nästa sommars stora projekt blir att bygga ett utekök där favoritmaten allt-ifrån-en-gris kan tillagas på nya sätt. Skulle du mot förmodan hamna i en retsina-doftande sporthall en tidig söndagsförmiddag kan du också hitta mig på handbollsgolvet trots att jag numera är på tok för gammal för att egentligen ägna mig åt den sporten. Men det sitter i ryggraden.

Favoritvinet? Det går i perioder men just nu är det sylvass, krispig Grüner Veltliner från Österrike. I somras var det allt från Galicien och just nu kikar jag mer och mer på nya områden runt Piemonte. Det är ju trots allt världens bästa ursprung för viner till fläsk…

Till våra vinboxar >>

Kristian Kull

Nu 34 år gammal har ädla drycker varit ett av mina största intressen ända sedan myndighetsdagen. När de andra ungdomarna drack Sofiero smuttade jag redan på en vällagrad Barolo eller en härligt mineralig Sancerre. I flera år var vin mitt största fritidsintresse och som fattig student lärde jag mig snabbt att hitta de allra mest prisvärda vinerna och blev med tiden känd som en riktig fyndkung! När jag nu sedan ett par år har mitt största intresse som jobb har jag tagit med mig den inställningen och älskar att hitta guldkorn för minsta möjliga penning!

Jag har alltid varit av den meningen att bra vin kan komma i stort sett från vilket land som helst i världen, det gäller bara att leta ordentligt! Gamla Världen och Nya Världen med spännande avstickare till uppstickare i Östeuropa och Asien. Den bästa vinresa jag själv varit på var till Moldavien där man gjort vin i tusentals år och mycket av de uråldriga traditionerna finns kvar, men utan någon som helst hög svansföring. Det i kombination med att man strax utanför huvudstaden hittar världens största vinkällare fylld med idel välsmakande guldkorn som kan avnjutas i den inbyggda balsalen med kristallkronor gör det till en favorit!

Den enda riktiga favoritdruva eller region jag egentligen har är krispiga och fräscha Sauvignon Blanc från Marlborough. Exotiskt, fruktigt, smakrikt och snustorrt i ett och samma kraftpaket, vem kan motstå det. Kombinera vinet med en enkel Moules Mariniées och du är färdig. Med skaldjur, musslor och Sauvignon Blanc från Marlborough på en öde ö skulle jag trivas bra!

Vintrender kommer och går och visst ska man hålla ögonen öppna på dessa men inte stirra sig blind. Valtellina i norra Italien, Bierzo i nordvästra Spanien och Georgiska naturviner är alla exempel på utmärkta vintrender som absolut bör provas. Den spanska trenden med blått vin sprider sig som en löpeld över kontinenten och där ska man hålla sig borta!

Till våra vinboxar >>

Maja Alves

Efter att ha bott i de stora vinländerna Tyskland, Spanien och Frankrike var det omöjligt att inte odla ett vinintresse! För mig var det när jag som 21-åring bodde i Spanien som jag fick upp ögonen för vin på riktigt. Jag hade den stora förmånen att gå lärling i Barcelona hos den extremt skickliga vinmakaren Jordi Sabate från Priorat. Vi har än i dag god kontakt och det är faktiskt han som är mannen bakom de stora kundfavoriterna 2Borratxos och Vertical 2009 DOQ Priorat hos oss. Just det där med goda relationer med vinmakarna är extremt viktigt och jag känner mig väldigt stolt över att vi har lyckats få till bra samarbeten med några av de bästa producenterna från till exempel Chile och Australien. Detta ger våra kunder möjlighet att dricka riktigt bra viner som de aldrig skulle fått tag i annars!

Vin och mat går hand i hand för mig och du ska alltid ha något passande att äta till när du dricker vin, även om det bara är en liten aperitif. Då får du ut det allra mesta av vinet! Favoriträtten är Arroz Negro, en slags risotto gjord på bläck från bäckfisk, vilket ger rätten en dramatisk färg och passar helt ljuvligt till ett glas välbalanserat och fylligt rött. Jag gillar att svenskarna är så öppensinnade och vågar testa viner från hela världen, det är då man verkligen kan få de stora vinupplevelserna till ett riktigt bra pris.

Eftersom jag kommer från Tyskland så måste jag lyfta Riesling som min favoritdruva, inget går upp emot en riktigt frisk Riesling med hög syra, helst en Spätlese trocken. Just nu bor jag med min man och mina barn i Paris och jobbar på att hitta nya viner i vinlandet nummer ett när jag nu är på plats! Så ofta jag kan åker jag till Sverige för att kunna jobba nära mina kollegor och kunder.

Till våra vinboxar >>
Vad säger
andra?

Bekvämt

Det är bekvämt att vara prenumerant hos Vinoteket. Jag väljer själv kvalitetsnivå och frekvens på leveranserna. Sedan kompletterar jag med extrabeställningar vid behov. Vinoteket står för både brett sortiment och bra kvalitet.

Göran Söderlöf
Prenumerant sedan 2014

Rekommenderar att testa!

Sjukt smidigt att slippa välja själv. Jag får en vinlåda varje månad utan att lyfta ett finger. Har alltid varit bra vin, rekommenderar att testa!

Emil Schälin
Prenumerant sedan 2016

Skönt att slippa gå till Systemet

Smidiga leveranser och roligt att testa nytt vin varje gång! Hittills har det bara varit gott vin och skönt att slippa gå till Systembolaget också :)

Karolina Stenlund
Prenumerant sedan 2016

1 200 000
Flaskor levererade!

Lagligt

Nöjd
kund-garanti

Bindningsfritt