• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
 • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
 • Trygg e-handel Trygg e-handel
Viña Zorzal Navarra Tempranillo 2017 Tempranillo

Viña Zorzal Navarra Tempranillo 2017

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st

Årgångar i lager

 • 2017
  129 kr
  750 ml
 • 2018
  129 kr
  750 ml
Lagerstatus
195 st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta två åren
Karaktär
Lent & Fruktigt
Färg
Medeldjupt körsbärsrött
Land
Spanien
Region
Navarra
Klassificering
DO
Producent
Viña Zorzal Wines
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
100% Tempranillo
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Intensiv, ren och fruktig doft med snygga aromer av röda körsbär, jordgubbar, svartpeppar och lite spännande, klassiska jordiga toner. Torr och medelfyllig smak med mjuka tanniner, rund frukt och röda bär. En hint av mineralitet, bra syra och en lång avslutning.

Passar till

Perfekt till t.ex. torkad skinka, grytor, det mesta på vilt eller till mellanlagrade ostar. Servera svalt kring 16-18 grader.

Beskrivning

Historien kring Viña Zorzal börjar 1989 när Antonio Sanz, efter att ha jobbat på flera kända vinfirmor i Navarra och Rioja fullföljde sin dröm och startade egen produktion. Valet på plats föll på Navarra då han visste om ett par lite bortglömda vingårdar som ingen riktigt tog hand om med kärlek. Så han köpte dem till vrakpris och startade ett arbete med att ta hand om odlingarna professionellt. Ett arbete som snabbt betalade sig då gårdarna producerade otrolig frukt. Snabbt blev han känd som en kvalitetsproducent av viner med stor karaktär men en liten prislapp. 2007 tog hans tre söner över verksamheten men allt med samma filosofi och med pappa Antonio i allra högsta grad fortfarande involverad. Familjeproducent i sin rätta bemärkelse.