Gott till allt ifrån kallskuret, vilträtter, grillade korvar eller mellanlagrade ostar. Servera svalt kring 16-18 grader.
Inbjudande dofter av mogna svarta körsbär och krikon. Smaken är sammetsmjuk med körsbär och noter av cassis tillsammans med lite fat. Lång, elegant avslutning med bra fruktkompott.
Historian kring Viña Zorzal börjar 1989 när Antonio Sanz, efter att ha jobbat på flera kända vinfirmor i Navarra och Rioja fullföljde sin dröm och startade egen produktion. Valet på plats föll på Navarra då han visste om ett par lite bortglömda vingårdar som ingen riktigt tog hand om med kärlek. Så han köpte dem till vrakpris och startade ett arbete med att ta hand om odlingarna professionellt. Ett arbete som snabbt betalade sig då gårdarna producerade otrolig frukt. Snabbt blev han känd som en kvalitetsproducent av viner med stor karaktär men en liten prislapp. 2007 tog hans tre söner över verksamheten men allt med samma filosofi och med pappa Antonio i allra högsta grad fortfarande involverad. Familjeproducent i sin rätta bemärkelse. Deras Garnacha är ett stort, komplext och smakrikt vin från vingårdar med väldigt lågt skördeuttag.
Skörden
Skörden 2017 var liten på grund av den torkad som kännetecknar året i nästan alla europeiska vinregioner. Skördeuttagen var därför mindre än vanligt, framför allt på gröna druvor men sammantaget var det ett år av exceptionell kvalitet men i väldigt små kvantiteter. Alla druvorna skördades för hand för att uppnå maximalt med mognad på vinrankan.