• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Villa Fura Amore Appassimento 2018 Corvina

Villa Fura Amore Appassimento 2018

Pris 99 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren.
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinröd med lila kant
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Veneto
Klassifikation
IGP
Producent
Vignaioli la Castellana
Huvuddruva
Corvina
Druvor
60% Corvina, 25% Rondinella, 10% Corvinone, 5% övriga druvsorter
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
13 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Stora och intensiva aromer av mycket röda bär, choklad, kakao och örter. Fylliga smaker av mycket frukt, kakao, björnbär, lakrits och peppar. Bra tanniner och syra med en relativt lång avslutning.

Passar till

Servera lite svalt, strax under rumstemperatur. Ett relativt stort vin som kräver lite djup i maten varför det passar bra till vilt, lagrade ostar eller grillat kött.

Beskrivning

Villa Fura är en del av Vignaioli de Castellana, en av de ledande premiumproducenterna i Valpolicella. De producerar bara viner från de bästa vingårdslägena i Valpolicella med fokus på elegans, struktur och komplexitet. Detta är viner gjorda för att drickas tillsammans med mat. Deras Veneto Rosso är inget undantag producerat på en klassisk Valpolicella-blandning av druvor som får torka för att öka i komplexitet (enligt Appassimento-metoden).

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS