Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Venturone är ett magiskt vin från den välrenomerrade vingården CITRA i Abruzzo. Här är det druvan Montepulciano som är kung och detta vin är gjort av druvor som har hängt kvar på rankan och blivt härligt övermogna för att sedan torka. En liten andel Merlot ger detta vin en extra fyllig och rik kropp, bra struktur men ändå med en behaglig syra och fin eftersmak.

Passar till

Utmärkt till en god köttbit från grillen, pannan eller ugnen. Gör sig även riktigt bra till en matig pasta, en god pizza, lammsteken eller som ett fruktigt mingelvin.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Abruzzo
Producent
Citra
Huvuddruva
Montepulciano
Druvor
90% Montepulciano, 10% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.9g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Kategorier
 • Producent

  Citra

  Ett familjärt vinkooperativ på 6000 hektar uppdelat på 3000 vinodlarfamiljer. Citra har gjort vin i Abruzzo i 50 år och idag prisas vinerna världen över för sina många genuina personligheter. 

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Abruzzo

  Abruzzo ligger på Italiens öskust, i höjd med Rom. Det är en bergig region med en lång kustlinje och grönskande landskap. Tack vare solen, de salta vindarna från havet, de skyddande bergen och den mineralrika jorden är Abruzzo perfekt för vinodling. 

 • Huvuddruva

  Montepulciano

  Montepulciano, här pratar vi om druvan, icke att förknippa med staden med samma namn i Toscana och inte heller Vino Nobile di Montepulciano som är ett vin gjort på druvan Sangiovese.
  Härligt rödfruktiga viner väl värda att upptäcka!