Beskrivning

Venturone är ett magiskt vin från den välrenomerrade vingården CITRA i Abruzzo. Här är det druvan Montepulciano som är kung och detta vin är gjort av druvor som har hängt kvar på rankan och blivt härligt övermogna för att sedan torka. En liten andel Merlot ger detta vin en extra fyllig och rik kropp, bra struktur men ändå med en behaglig syra och fin eftersmak.

Passar till

Utmärkt till en god köttbit från grillen, pannan eller ugnen. Gör sig även riktigt bra till en matig pasta, en god pizza, lammsteken eller som ett fruktigt mingelvin.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Abruzzo
Producent
Citra Vini Soc. Coop.
Huvuddruva
Montepulciano
Druvor
90% Montepulciano, 10% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.9 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Kategorier
 • Huvuddruva

  Montepulciano

  Montepulciano, här pratar vi om druvan, icke att förknippa med staden med samma namn i Toscana och inte heller Vino Nobile di Montepulciano som är ett vin gjort på druvan Sangiovese.
  Härligt rödfruktiga viner väl värda att upptäcka!

 • Region

  Abruzzo

  Abruzzo ligger vid den östra, Adriatiska, kusten i centrala Italien. Det är en bergig region med en lång kustlinje och grönskande landskap. Tack vare odlingsklimatet med mycket sol och regn är det idealiskt för vinodling.

 • Kategori

  Appassimento

  Den unika Appassimento-metoden vid tillverkning av vin på torkade druvor erbjuder ett underbart sortiment med smakrika, karaktäristiska viner.

 • Karaktär

  Mjukt & Bärigt

  Under denna kategori går rödbäriga, friska viner som nästintill aldrig har lagrats på fat. Smakaromer i mjuka och bäriga viner går åt röda bär som jordgubbar och skogshallon, örtighet som rosmarin och lavendel och ofta med en frisk syra.