Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Viña Ventolera är en familjeägt egendom och vingård som ligger i Leyda Valley, Chile. Vinregionen är berömd för sitt svala klimatet, starkt påverkad av Humboldtströmmens kyleffekt från Antarktis vilket get optimala odlingsförhållanden för druvor med varma dagar och svala nätter då druvorna kan vila. Ventolera är ett spanskt ord som refererar till en stark havsvind som sveper igenom Leyda Valley. Deras Sauvignon Blanc är komplex, krispig och elegant.

Passar till

Servera lätt kyld runt 8-10 grader. Denna friska och aromatiska vita är perfekt att servera till fisk och skaldjur, prova till exempel en fräsch ceviche.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Chile
Region
Aconcagua
Distrikt
Leyda Valley
Producent
Viña Ventolera
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  Viña Ventolera

  Viña Ventolera är chilenska viner med smak av sälta.
  Stilla Havet har betydelse för Viña Ventolera, eftersom Humboldtströmmen från Antarktis ger förutsättningar till viner med en koncentrerad smak.

 • Huvuddruva

  Sauvignon Blanc

  "Den vilda vita"

 • Region

  Aconcagua

  En av Chiles viktigaste vinregioner med fyra klimatzoner.

  Vinregionen Aconcagua är döpt efter Sydamerikas högsta berg, och atlantvindarna gör att druvorna frodas. Regionen är känd för sina aromatiska röda viner.

 • Distrikt

  Leyda Valley

  Regionen Leyda Valley är en del av den större vinregionen San Antonio Valley i Chile, cirka 90 kilometer väster om huvudstaden Santiago. Den ligger på böljande kullar strax söder om den svalare vinregionen Casablanca Valley och öster om den väl ansedda Maipodalen. Regionen producerar viner med unik karaktär som sticker ut, både då det gäller doft och smak.