Krämig Gorgonzolapasta
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Krämig Gorgonzolapasta

Tips! Prisade TENUTA L'IMPOSTINO OTTAVA RIMA 2015 från Toscana i Italien passar utmärkt till en klassisk pastarätt. 

Mycket fruktig doft med inslag av mörka bär, kanel, vanilj och örter. Mycket fruktig smak med inslag av mörka bär, choklad, vanilj och örter.

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Aristocratico Appassimento Salento är en smakrik och läcker appassimento.

 

 

ingredienser

 

Pasta

  • 400 gram tagliatelle
  • 70 gram färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche, naturell
  • 1 dl vatten
  • 140 gram gorgonzolaost
  • 0,5 st citron(er)
  • 0,5 kruka(or) färsk basilika

Sallad

  • 0,5 st romansallat
  • 0,5 st gurka
  • 1 st päron
  • 50 gram rädisor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 gram valnötter

Topping

  • 50 gram rostad lök

    tillagning

    Tillagning

    Pasta:

    • 1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

    Tillbehör:

    • 1. Skölj grönsakerna. Strimla salladen, skär gurkan i halvmånar, skiva päronet och halvera rädisorna.
    • 2. Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja och pressa över citronsaft.
    • 3. Salta och peppra efter smak. Toppa med valnötter.

    Pasta:

    • 1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs spenaten hastigt.
    • 2. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet.
    • 3. Smula i 100 gram ost och rör om.
    • 4. Tillsätt citronskal och saft. Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
    • 5. Strö över hackad basilika, smula över resten av osten och toppa med rostad lök.
    • 6. Servera gorgonzolapastan med sallad.

om Vinoteket

Vinoteket är Sveriges ledande vinhandel på nätet och erbjuder hemleverans av expertutvalda viner från hela världen. Vi hjälper dig att navigera bland vinländer, regioner och druvor i jakten på dina personliga favoriter. Tänk att det kan vara så enkelt och roligt att upptäcka nya viner!