• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Grillad entrecote med ugnsbakade grönsaker och rödvinssås

Snart är grillsäsongen här. Kanske har du redan har tjyvstartat eller så väntar du på det perfekta tillfället. Den här rätten går att göra med en grillpanna på spisen också. Servera till ett kraftfullt rödvin, gärna vårt storsäljande Appassimentovin Passori gjord på torkade druvor.

ingredienser

  •     120 ml sojasås
  •     60 ml olivolja
  •     55 gram brunt socker
  •     4 skiva(or) entrecôte, varje skiva ca 225 g
  •     1 st zucchini, medelstor, i skivor
  •     2 st röd paprika, i bitar
  •     salt
  •     peppar 

    Rödvinssås

  •     2 st Schalottenlök(ar), stora
  •     2,5 dl köttbuljong
  •     1,25 dl rött vin
  •     2 tsk majsmjöl
  •     salt
  •     peppar

    tillagning

    1. Sätt ugnen på 225 grader.Börja sedan med såsen. hetta upp en panna med en liten skätt olja.
    2. Bryn den finhackade schallottenlöken.
    3. Tillsätt buljong, vin, salt coh peppar. Rör om och låt sjuda i 6 minuter.
    4. Rör ut majsmjölet i lite vatten och rör sedan ner det i såsen.
    5. Fortsätt att röra under sjudning tills såsen är slät och krämig.
    6. Vänd grönsakerna i olivolja och lägg i en ugnssäker form. Låt grönsakerna baka i ugnen i ca 10 minuter.
    7. Grilla köttet, ca 7-9 minuter på var sida.

     

    Recept:

    Erik Brännström

     

    Receptet är från Tasteline

om Vinoteket

Vinoteket är Sveriges ledande vinhandel på nätet och erbjuder hemleverans av expertutvalda viner från hela världen. Vi hjälper dig att navigera bland vinländer, regioner och druvor i jakten på dina personliga favoriter. Tänk att det kan vara så enkelt och roligt att upptäcka nya viner!