Årets första Gorgonzolapasta
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Årets första Gorgonzolapasta

Årests fattigaste månad sägs vara januari. Därför har vi sänkt priset på månadens vin, men vi har inte sänkt kvaliten. Låt oss presentera La Castellana Ripasato 2013, en Appassimento från djupaste Valpolicella.

Fylliga smaker av mycket frukt, kakao, björnbär, lakrits och peppar. Bra tanniner och syra med en relativt lång avslutning. Dricks bäst i en Syrah-kupa eller Bordeaux-kupa och perfekt dricktemperatur är 18 grader i glaset, så häll upp vinet vid 16 grader då det värms upp.

Eftersom att det här är ett rustikt vin så passar det med en rustik maträtt och varför krångla till det? 

En härlig pasta kan vara lika god som en mer avancerad rätt. Det är dessutom mer prisvärt och ger dig tid att mingla med gästerna!  Win-Win!

 

ingredienser

 

Pasta

  • 400 gram tagliatelle
  • 70 gram färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche, naturell
  • 1 dl vatten
  • 140 gram gorgonzolaost
  • 0,5 st citron(er)
  • 0,5 kruka(or) färsk basilika

Sallad

  • 0,5 st romansallat
  • 0,5 st gurka
  • 1 st päron
  • 50 gram rädisor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 gram valnötter

Topping

  • 50 gram rostad lök

    tillagning

    Tillagning

    Pasta:

    • 1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

    Tillbehör:

    • 1. Skölj grönsakerna. Strimla salladen, skär gurkan i halvmånar, skiva päronet och halvera rädisorna.
    • 2. Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja och pressa över citronsaft.
    • 3. Salta och peppra efter smak. Toppa med valnötter.

    Pasta:

    • 1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs spenaten hastigt.
    • 2. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet.
    • 3. Smula i 100 gram ost och rör om.
    • 4. Tillsätt citronskal och saft. Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
    • 5. Strö över hackad basilika, smula över resten av osten och toppa med rostad lök.
    • 6. Servera gorgonzolapastan med sallad.

om Vinoteket

Vinoteket är Sveriges ledande vinhandel på nätet och erbjuder hemleverans av expertutvalda viner från hela världen. Vi hjälper dig att navigera bland vinländer, regioner och druvor i jakten på dina personliga favoriter. Tänk att det kan vara så enkelt och roligt att upptäcka nya viner!