• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Viltmansbiff med stekt svamp och örter

Härligt mustig köttgryta som toppas med stekt svamp och örter. Kan med fördel tillagas dagen innan servering. Servera gärna tillsammans med Rhônevinet Château Philippe Lamour 2015. Intensiva och mjuka smaker av mogen frukt och vilda örter med silkeslena tanniner. Dekanteras med fördel någon timme i förväg och servera något svalt, runt 16-18°C Receptet kommer från Tasteline.

ingredienser

  • 600 gram viltrostbiff, eller innanlår av nöt
  • 800 gram potatis
  • 3 st gula lökar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 5 dl mörk öl
  • 2,5 msk viltfond
  • 3,5 dl vatten
  • 5 st enbär
  • 1 st lagerblad
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 gram blandad svamp
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 msk timjan

(4 portioner)

    tillagning

    1. Putsa och skär köttet i tunna skivor.

    2. Skala potatisen, löken och skär i cm-tjocka skivor.

    3. Bryn köttet i smör i en gryta och tillsätt potatis & lök. Slå på öl, viltfond och vatten. Låt koka upp.

    4. Krossa enbären och tillsätt i grytan med lagerblad, vitpeppar och se till att vätskan täcker köttet och potatisen.

    5. Låt puttra under lock i ca 30-40 min tills köttet är mört.

    6. Stek svampen i smör.

    7. Servera grytan i djupa tallrikar med stekt svamp, hackad persilja och timjan.

om Vinoteket

Vinoteket är Sveriges ledande vinhandel på nätet och erbjuder hemleverans av expertutvalda viner från hela världen. Vi hjälper dig att navigera bland vinländer, regioner och druvor i jakten på dina personliga favoriter. Tänk att det kan vara så enkelt och roligt att upptäcka nya viner!