Välutvalt från Barolo!
De bästa från älskade Piemonte!
Nebbiolo är druvan och alla som testat en bättre Barolo vet att en lätt tryffeldoft framträder. Vill du lyxa till det lite extra rekommenderar vi att avnjuta vinet i fråga till en välgjord pasta toppad med den härliga knölen själv. Här är en samling med de i särklass bästa producenter samt årgångar som vi har i lager just nu från det böljande vackra distriktet och som passar helt fantastiskt till säsongens underbara mustiga mat.
Vinlådan Innehåller
-
Le Filere Barolo 2017
Elegant Barolo till marknadens bästa pris!
Intensiv och elegant arom med röd fruktprofil som mogna körsbär, trädgårdsörter, tjära samt toner av lakrits och en touch av vanilj. Stram struktur med mjuka silkeslena tanniner och ett friskt avslut.
2st
179kr
Beskrivning
Le Filere Barolo från den högt ansedda årgång 2017 till världens lägsta pris!
Kvalitetsmedvetna Le Filere ingår i det innovativa kooperativet Vallebelbo, vilke bedrivs av 160 odlare. Tillsammans förvaltar de över 500 hektar vingårdsmark i Piemonte, deras fulla fokus ligger på att producera druvor av högsta kvalitet. Le Filere använder sig enbart av den senaste tekniken i vingårdarna och med fullaste respekt för dess underbara natur.
Le Filere Barolo har ett elegant uttryck med sammetslena tanniner och tydliga toner av röda bär som körsbär, läder och trädgårdsörter.
Passar till
Smakrika rätter av nötkött, vilt eller anka, gärna med svamp som tillbehör. Vinet passar också förträffligt till lagrad och smakrik hårdost.
Produktinformation
- Lagerstatus
- 331 st
- Lagring
- Kan lagras 5-10 år
- Karaktär
- Stramt & Nyanserat
- Land
- Italien
- Region
- Piemonte
- Distrikt
- Barolo
- Producent
- Cantina Vallebelbo
- Huvuddruva
- Nebbiolo
- Druvor
- 100% Nebbiolo
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- <0.3 g/100ml
- Alkoholhalt
- 14%
- Se även
-
Le Terre Barolo 2016
Klassisk och prisvärd Barolo från Terre del Barolo
Komplex, kryddig, utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, oregano, hasselnötter, tobak, pomerans och rosor. Komplex, kryddig, utvecklad smak med inslag av fat, torkade körsbär, oregano, kanel, tobak, bergamott och rosor.
2st
199kr
Beskrivning
Le Terre Barolo är kooperativet Terre del Barolos mest prisvärda och typiska Barolo producerad för att kunna erbjuda en riktigt bra instegs-Barolo.
En tidigare årgång av denna prisvärda Barolo har även vunnit en silvermedalj och fått hela 92 poäng på välrenommerade Decanter World Wine Awards. Vi vågar påstå att denna årgång är minst lika bra!
Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt.
Passar till
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Produktinformation
- Lagerstatus
- Tillfälligt slut
- Lagring
- Kan lagras 5-10 år
- Karaktär
- Stramt & Nyanserat
- Land
- Italien
- Region
- Piemonte
- Distrikt
- Barolo
- Producent
- Terre del Barolo
- Huvuddruva
- Nebbiolo
- Druvor
- 100% Nebbiolo
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- <0.3 g/100ml
- Alkoholhalt
- 14%
- Se även
-
Guidobono Barolo DOCG Le Coste di Monforte 2018
Maffig Barolo från fin årgång!
Stor aromatik och smak av körsbär, hallon, violblom, tjära och läder. Fina tanniner samt en frisk syra. Eftersmaken är läckert ihållande.
1st
349kr 449krPermanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Beskrivning
Med stor stolthet över sina rötter och historia skapar Guidobono fantastiska viner!
Allt startade med mormor Velia. Den allra första ägaren till den ursprungliga vingården i Roero som än idag stolt bär mormor Velias efternamn.
Tack vare hennes framsynthet och stolthet över familjens ursprung samt sin passion till vin och inte minst sin ambitiösa framåtanda fick hon drivkraften till att skapa sitt projekt med vingården i området Roero.
Velia köpte gården i Canale år 1950, som då bestod av endast en hektaren vinrankor. Sedan dess, med mormor Velia som exempel, slutar aldrig familjen Guidobonos ägor av vingårdsmark att växa både i Roero, men även andra namnkunniga delar av Piemonte.
Just detta vin i portföljen kommer från en liten plott av vinrankor i Barolo, Monforte. Alla druvor till vinet är hårt selekterade och handskördade.
Passar till
Servera vinet kring 18 grader. Gärna efter 1 någon timmes luftning i karaff. Perfekt kombo till köttpasta toppad med tryffel och långlagrad parmesan eller till oxkind med potatispuré och mustig rödvinssås.
Produktinformation
- Lagerstatus
- 265 st
- Lagring
- Drink within 15-20 years
- Karaktär
- Kryddigt & Mustigt
- Färg
- Ljust rubinrött
- Land
- Italien
- Region
- Piemonte
- Distrikt
- Barolo
- Producent
- Cascina Chicco
- Huvuddruva
- Nebbiolo
- Druvor
- 100% Nebbiolo
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- <0.3 g/100ml
- Alkoholhalt
- 14.5%
- Se även
-
Stroppiana Barolo San Giacomo 2016
Intensiva och djupa aromer av nysågat trä, rökig ved, färsk tobak och peppar tillsammans med klassiska röda körsbär och plommon. Varma, djupa och komplexa smaker av körsbärsmarmelad, violer, lakrits, svartpeppar och tryffel. Perfekt tanninbalans i ett frisk men tajt avslut.
1st
449kr
Beskrivning
Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Stroppianas Barolo San Giacomo har en årlig produktion på endast 1700 flaskor. Druvorna skördas i mitten av oktober och fermenteras med skalet på under 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur som inte överstiger 30 grader. Efter fermenteringen överförs vinet till barriquefat där det får mogna i 12 månader för att sedan utvecklas ytterligare 12 månader i stora franska ekfat. I augusti under det tredje året buteljeras vinet och mogna ytterligare 10-12 månader för att slutligen släppas till försäljning.
Passar till
Servera svalt runt 18-19 grader efter minst 3-4 bra låtar av din favoritartist medan vinet får luftas i karaff. Som de flesta Barolo-viner är det perfekt att servera tlll vilt, men även olika typer av mustiga långkok eller lagrade ostar.
Produktinformation
- Lagerstatus
- 22 st
- Lagring
- Kan lagras 10 år +
- Karaktär
- Stramt & Nyanserat
- Land
- Italien
- Region
- Piemonte
- Distrikt
- Barolo
- Producent
- Cantina stroppiana
- Huvuddruva
- Nebbiolo
- Druvor
- 100% Nebbiolo
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- <0.3 g/100ml
- Alkoholhalt
- 14%
-
Nebbiolo
Nebbiolo- den ädlaste och enda tillåtna druvan i de legendariska Piemontesiska vinerna Barolo och Barbarescco. Dock är Nebbiolo så mycket mer än bara dessa viner och här har du möjlighet att upptäcka dess brädd.
-
Piemonte
Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.
-
Barolo
Barolo är ett rött DOCG-vin från Piemonte, beläget i norra Italien. Vinet är gjort 100% på Nebbiolodruvan och måste ha en alkoholhalt på minst 13%. Barolo är ofta beskrivet som ett utav Italiens bästa viner och har lagringspotential.
-
Italien
Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.