Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Dessertvin
  • Danmark
  • Sött
Valhalla Mjöd Original Stendunk

Valhalla Mjöd Original Stendunk

149kr

Sötma
Fruktsyra
Fyllighet
1 flaskor
Valhalla Mjöd Original Stendunk
Valhalla Mjöd Original Stendunk 149kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
45 st

Gudabrygden du avnjuter bäst till charkbrickan!

Den goda Valhalla-mjöden passar som handen i handsken till charkuterier och blandade ostar. Serveringstemperatur: 8-10 grader.

Honungens underbara sötma och fina smak är det som dansar ur glaset både vad avser smak och doft.

Omdömen

Beskrivning

Tillverkning

Valhalla Mjöd tillverkas av finaste blomsterhonung, som blandas med socker, vatten och jäst. Det jäser sedan vid noggrant kontrollerad temperatur i öppna kärl för att bevara friskheten och aromen från honungen.

Basen mäter 10% volym och blandas med en mix av honung och alkohol för att färdigställa mjöden och framhäva den fina honungssmaken. Valhalla Mjød har honungens härliga sötma och fina smak.

Om tillverkaren

Mjöd anses vara världens äldsta alkoholhaltiga dryck och nämns redan i nordisk mytologi, där Odin enligt legenden stal sin första mjöd från jättarna i "Suttungs Mjöd". Denna mjöd sägs vara bryggd av honung och blodet från Kvasir den Visa, och den som drack av mjöden fick övernaturliga krafter.

En annan saga berättar om Mimer, som vaktar en brunn vid trädet Yggdrasils ena rot. Från Yggdrasils löv droppar honung, och varje morgon dricker Mimer från brunnsvattnet, vilket ger honom klarsyn och visdom. Enligt legenden måste Odin offra sitt ena öga för att få lov att dricka från Mimers brunn.

När vikingarna dog i strid, kom de till Valhall, där valkyriorna serverade mjöd för dem. Precis på taket av Valhall stod geten Heidrun, vars juver flödade med den eftertraktade mjöden. Idag har vi ingen get som kan förse oss med mjöd.

Valhalla Mjød, som grundläggande är en jäst blandning av honung och vatten, har producerats enligt samma gamla recept i generationer och ursprungligen tillverkades det av företaget A. Duus & Co. Aalborg, som Taster Wine A/S tog över 1976. Taster Wine A/S fortsätter att tillverka Valhalla Mjød enligt det helt ursprungliga handskrivna receptet.
I gamla tider var Mikaelidagen den dagen då bonden och hans folk tackade för årets rika gåvor, för den goda skörden och för de välfyllda förrådskamrarna.
Ofta firades kvällen före och på själva dagen därefter. Kalkarna fylldes flitigt med hembränt och stämningen kring det dukade långbordet präglades av glädje och tacksamhet. Det var den 28:e och 29:e september. Dagen markerade också övergången mellan sommar och vinter. Snart stämde spelmanen fiolen för dans, och förfriskningar bjöds. Mest eftertraktad var morfars egen mjöd, som han bryggt på sensommaren med den goda ljung- och blomsterhonungen. Till den härliga drycken njöt man av nybakade kumminringar, som verkligen framhävde mjödsmaken.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt