Trediberri Barolo 2014 Nebbiolo

Trediberri Barolo 2014

Pris 349 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Bosco Bracco Il Masio Vino Rosso 2016

Pris: 239 kr

Bosco Bracco är en svenskägd i vingård belägen i Asti-regionen i hjärtat av Piemonte. De arbetar uteslutande med de lokala druvorna Barbera, Nebiolo och Dolcetto. Sedan starten för femton år sedan har produktionen hela tiden varit inriktad på att göra ett högkvalitativt vin med en tydlig Bosco Bracco-prägel. Vingården är på 2 hektar och producerar ca 10 000 buteljer rödvin per år. Vinstockarna är mycket gamla (> 30 år). Vinerna lagras på en blandning av nya och gamla franska ekfat (barriquer 225 L) i två år innan buteljering. Arbete på vingården och cantinan sker i stor utsträckning manuellt och med stor hänsyn tagen till miljön.

Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till och med 2040
Karaktär
Stramt och elegant
Färg
Intensivt granatrött
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Stora aromer av lakrits, rosor, viol, med inslag av en rund balsamico och bergamott. Runda fina smaker, fulla av svart frukt och en snyggt välbalanserad syra och lång finish

Passar till

Dekantera och servera runt 18-20°C till lite tuffa och mustiga rätter, gärna en Boeuf Bourguignon, lamm, eller vilt. Också bra med en fin köttbit, med en fyllig rödvinssås.

Beskrivning

Trediberri Barolo representerar det mest klassiska och traditionella uttrycket av en Barolo från den västra delen av La Morra. Rankorna är belägna på 350-400 meters höjd och den kalkrika jorden är full av rullsten och grus, en speciell terroir som inbjuder till viner av stor elegans och finess, snarare än maximalt skördeuttag.