• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tre Secoli Nizza Barbera Superiore 2014 Barbera

Tre Secoli Nizza Barbera Superiore 2014

Pris 229 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
159 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Komplext & Fatat
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Barbera
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, blåbär, mynta, plommon, lakrits, örter och vanilj. Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, blåbär, mynta, plommon, choklad, viol och svarta oliver.

Passar till

Läckert vin till det mesta på vilt, grillat lamm, kalvrätter eller grytor. Servera svalt, gärna efter en stund på karaff, kring 18-19 grader.

Beskrivning

Tre Secoli är ett lokalt kooperativ i Piemonte, med stort fokus på Moscato, Barbera och andra inhemska, lokala druvsorter. Kooperativet startades redan 1887 och består idag av 450 mindre druvodlare som tillsammans förfogar över cirka 1200 hektar. Hälften av dessa odlingar tillägnas Moscato och 360 hektar till Barbera. Till skillnad från många andra kooperativ, som fokuserar på kvantitet istället för kvalitet, har Tre Secoli valt en annan väg med kvalitet i fokus vilket delvis bevisas genom att 90% av deras produktion är av viner med klassificeringen DOC eller DOCG. Deras Nizza Barbera är ett vin från ett litet sub-distrikt vida känt för sin utmärkta terroir för just druvan Barbera. Elegant, smakrikt och druvtypiskt.