Tre Secoli Fiore Monferrato Chiaretto 2017 Dolcetto

Tre Secoli Fiore Monferrato Chiaretto 2017

"Klassiskt rosé från Piemonte"

Pris 124 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Champagne Emile Dupuis Brut NV

Pris: 299 kr

Nedsatt Premium-Champagne, en hyllning till Franska kocken Emile Dupuis!

Lagring
Drick nu eller inom 2-3 år
Karaktär
Fruktigt & Somrigt
Färg
Djupt hallonrosa
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
Dolcetto, Barbera
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Intensiv, bärig och "syrlig" doft av körsbär, jordgubbar, röda äpplen och grapefrukt. Frisk, fruktig och tydlig smak med körsbär, melon, hallon och vinbär i en syrlig men ren och rund stil.

Passar till

Modell smakrikare rosé som därför kan matchas mot en större bredd av mat som kyckling, kallskuret, pajer eller en matig sallad med halloumi. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Tre Secoli är ett lokalt kooperativ i Piemonte, med stort fokus på Moscato, Barbera och andra inhemska, lokala druvsorter. Kooperativet startades redan 1887 och består idag av 450 mindre druvodlare som tillsammans förfogar över cirka 1200 hektar. Hälften av dessa odlingar tillägnas Moscato och 360 hektar till Barbera. Till skillnad från många andra kooperativ, som fokuserar på kvantitet istället för kvalitet, har Tre Secoli valt en annan väg med kvalitet i fokus vilket delvis bevisas genom att 90% av deras produktion är av viner med klassificeringen DOC eller DOCG. Deras Monferrato Chiaretto är ett ursprungstypiskt, smakrikt rosévin.