• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tre Secoli Asti Secco NV Moscato

Tre Secoli Asti Secco NV

"Den nya trenden Asti Secco från en av stilens mästare"

Pris 139 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och friskt
Karaktär
Friskt & Blommigt
Färg
Ljust citrusgul
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Moscato
Volym
750 ml
Sockerhalt
16 g/l
Alkoholhalt
11,5%

Doft & Smak

Frisk, väldigt aromatisk och äpplig doft med gröna päron, vita blommor, fläder och lime. Torr smak med lite restsötma i bakgrunden (Extra Dry) och en väldigt frisk och pärlande stil. Mycket stenfrukt, fläder och citrus.

Passar till

Perfekt sommaraperitif i sin aromatiska och friska stil. Gott till diverse italienskt småplock eller till somriga, inte alltför söta desserter eller bär. Servera rejält kylt, kring 8-9 grader.

Beskrivning

Tre Secoli är ett lokalt kooperativ i Piemonte, med stort fokus på Moscato, Barbera och andra inhemska, lokala druvsorter. Kooperativet startades redan 1887 och består idag av 450 mindre druvodlare som tillsammans förfogar över cirka 1200 hektar. Hälften av dessa odlingar tillägnas Moscato och 360 hektar till Barbera. Till skillnad från många andra kooperativ, som fokuserar på kvantitet istället för kvalitet, har Tre Secoli valt en annan väg med kvalitet i fokus vilket delvis bevisas genom att 90% av deras produktion är av viner med klassificeringen DOC eller DOCG. Deras Asti Secco är den nya trenden att producera mousserande vin på Moscato-druvan i en torr (extra dry) stil till skillnad från den mer klassiska och söta Moscato d'Asti.