• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 37 209 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Vinlådan Innehåller

 • The Rustler Pinotage 2016

  • 750 ml
  • 14%

  Intensiv doft av mogna plommon med toner av tobak, jord och eukalyptus. Stor fruktdriven smak, fylld av mörka bär, framför allt plommon, med en kryddig avslutning. Fräsch syra och mjuka tanniner.

  4st

  113kr

  Beskrivning

  Legenden ”The Good Rustler” berättar om en ung man som sökte sin lycka i Sydafrika, värvades av armén men deserterade för att leva av naturen och som boskapstjuv(Rustler). Tills en dag då ett skepp förliser. Med risk för sitt eget liv räddar han ett dussintal människor men blir arresterad och trots sitt hjältedåd skjuten när han försöker rymma. The Rustler vinerna är inspirerade av denna enligt legenden, frisinnade, påhittiga och av allt att döma charmiga man. Bruce Jack är vinmakaren bakom detta vin, han blev framröstad till årets vinmakare i Sydafrika år 2009, en passionerad och energisk vinälskare med en förkärlek för fruktintensiv och fyllig vinmakning. En fruktig och intensiv pinotage, med klassiska toner av plommon och tobak.

  Passar till

  Servera vid 18°C till kraftiga rätter som ugnsstek på lamm, nöt eller vilt. Passar även utmärkt till rika gratänger, som moussaka, pasta eller rotsaker och grillat.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Fruktigt & Smakrikt
  Färg
  Rubinrött
  Land
  Sydafrika
  Region
  Western Cape
  Huvuddruva
  Pinotage
  Druvor
  100% Pinotage
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  14%
  Kategorier
 • The Rustler Chenin Blanc 2016

  • 750 ml
  • 12.5%

  Doft av mogna, bakade äpplen och färsk melon, med en elegant aromatisk citruston med mjuka, ljusa frukter och en fräsch, kvardröjande finish.

  4st

  113kr

  Beskrivning

  I händerna på den flerfaldigt prisbelönta Sydafrikanske vinmakare Bruce Jack uppnår Chenin Blanc-druvan extra livfullhet och frisk intensitet av äpple. Men å andra sidan är Bruce ganska ensam i sitt slag - mycket karaktärsfull och enormt energisk, med två universitetsbetyg i engelsk litteratur och ett i vinframställning från den berömda Roseworthy College i Australien. Han har också jobbat med toppgårdar i Bordeaux (där han träffades av blixten) samt Down Under. Han namngav detta vin efter en fri själ, en rödhårig skotte vid namn Angus McLean, som deserterade från armén och levde av havets gåvor - kompletterat med ett och annat stulet får, därav smeknamnet "The Good Rustler" (Den gode boskapstjuven).

  Passar till

  Servera väl kyld med skaldjur, kyckling eller en kryddig wok.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Friskt & Fruktigt
  Färg
  Ljust gyllene med grön kant
  Land
  Sydafrika
  Region
  Western Cape
  Huvuddruva
  Chenin Blanc
  Druvor
  100% Chenin Blanc
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  12.5%
 • Region

  Western Cape

  Vi befinner oss i Sydafrika i en provins med huvustad, Kapstaden. Western Cape är den viktigaste delen av hela Sydafrika när det kommer till frukt och vinproduktion.

 • Land

  Sydafrika

  Sydafrika är nog för många en ganska ny bekantskap i vinvärlden och tillhör också den så kallade ”Nya världen”, som man generellt kallar vinproducerande länder utanför Europa.