Druvorna till The Mark of a Winemaker Riesling är noggrant utvalda och skördade från Airport Ranch Vineyards i hjärtat av Yakima Valley.
The Mark Riesling visar på finaste sätt vad rieslingdruvan kan utvecklas till i Yakimadalen. Druvorna skördas fullt mogna tidigt på morgonen andra veckan i oktober. Vid ankomsten till vingården sorteras druvorna så att endast de bästa används. Druvorna pressas och saften vilar i 72 timmar innan sedimentet tas bort och jäsningen börjar. En mycket speciell typ av jäst isolerad från tyska rieslingdruvor tillsätts.
Jäsningen sker vid 14°C i nästan fyra veckor innan den stoppas för att bevara vinets naturliga restsocker. Efter jäsningen rörs vinets naturliga jäst upp två gånger i månaden i två månader för att ge vinet fyllighet. Slutligen stabiliseras vinet och filtreras innan det är klart för buteljering.
2022 års säsong var en berg-och dalbana. Växtsäsongen började med en mild vinter, men frost och en sval vår försenade skotten och blomningen. Värmen kom först i mitten av juli och resulterade i rekordtillväxt i vingårdarna. Värmen fortsatte in på hösten och förlängde därmed den period druvorna hängde på vinstockarna, vilket gav druvorna en optimal mognadsgrad med otroliga smaknyanser. Årgången 2022 uppvisar mogna och fruktiga aromer och kan avnjutas nu eller sparas på ett par år.