• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 33 495 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Terre del Vulcano är det senaste projektet från innvovatörerna på EnoItalia. Vinet är en Fiano från ett litet, specifikt IGT i Kampanien i södra Italien där druvan Fiano är en av stjärnorna. Jordmånen där är vulkanisk vilket tydligt avspeglas i vinets framtoning, både i flaskan och i form av etikett och namn. Den höga höjden gör att det är svalt samtidigt som solen skiner vilket låter druvan mogna långsamt och stressfritt. Det i sin tur ger ett mer elegant och karaktärsfullt vin som dessutom har tydlig terroir från den vulkaniska jordmånen vilket ger en frisk, ren och mineralrik underton. Ett riktigt bra fiskvin som borde kosta mycket mer än det gör. Vi vet inte hur de lyckas men är desto snabbare på att snappa upp dessa projekten när de lanseras!

Passar till

Med sina komplexa tropiska och nötiga toner gör detta till ett bra serveringsalternativ till skaldjur, kyckling eller fiskrätter. Servera kylt kring 9-12 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
101 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Kampanien
Distrikt
Beneventano
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Fiano
Druvor
85% Fiano, 15% blandade lokala druvsorter
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Fiano

  Fiano, ett fräscht och trendigt vitt vin från södra Italien och ett klassiskt vitt vin som nu gör kom back på våra matbord. Läs mer om detta spännande vin och hur du bäst avnjuter ett glas eller två.

 • Region

  Kampanien

  Kampanien är en stigande stjärna - ett vulkanutbrott.
  Den vulkaniska jorden i Kampanien är perfekt för vinodling. Dessutom ger höjdskillnaderna mycket varierande skördar.

 • Distrikt

  Beneventano

  En vinregion i provinsen Kampanien i södra Italien.
  Beneventano är en vinproducerande IGT region i Kampanien i södra Italien där lokala druvor inkluderar Aglianico och Falanghina.