• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Terra Venetica Valpolicella Ripasso Biologico 2015 Corvina

Terra Venetica Valpolicella Ripasso Biologico 2015

Pris 199 kr

Lagerstatus
125 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Fruktig & smakrikt
Färg
Rubinröd med lila kant
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Valpolicella Ripasso
Klassifikation
DOC
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Corvina
Druvor
Corvina, Corvinone, Rondinella
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
6 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Stor, komplex och kryddig doft med peppar, mörka körsbär, choklad och vinbär. Smaken är fyllig, snyggt balanserad med bra fatkaraktär från 18 månaderna på ek och lena men tydliga tanniner. Lång avslutning.

Utmärkelser

Silver - Mundus Vini Summer, 2019
Silver - Berliner Wein Trophy July, 2019
Brons - International Wine & Spirit Competition 2019
Brons - Decanter World Wine Award, 2019

Passar till

Smakrika italienska rätter som pasta bolognese, pizza med parmaskinka eller en krämig risotto med karljohan-svamp. Servera svalt, precis under rumstemperatur, kring 19-20 grader.

Beskrivning

Terra Venetica Valpolicella Ripasso Biologico är det senaste tillskottet från innovatörerna på EnoItalia. Denna gången var uppdraget lite omvänt - istället för att kreera något nytt skulle de återskapa något så traditionellt som möjligt. Utfallet blev en ekologisk Ripasso från hjärtat av Venetien. Vinet produceras enligt den traditionella metoden där juicen får jäsa om en gång till på skalen från Amaronedruvorna. Stilen blir kryddig med mycket röda bär, fyllig smak och läckra körsbärstoner.

Om producenten

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS