• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 22 989 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Beskrivning

Terra Venetica Valpolicella Ripasso Biologico är det senaste tillskottet från innovatörerna på EnoItalia. Denna gången var uppdraget lite omvänt - istället för att kreera något nytt skulle de återskapa något så traditionellt som möjligt. Utfallet blev en ekologisk Ripasso från hjärtat av Venetien. Vinet produceras enligt den traditionella metoden där juicen får jäsa om en gång till på skalen från Amaronedruvorna. Stilen blir kryddig med mycket röda bär, fyllig smak och läckra körsbärstoner.

Om producenten

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung.

Passar till

Smakrika italienska rätter som pasta bolognese, pizza med parmaskinka eller en krämig risotto med karljohan-svamp. Servera svalt, precis under rumstemperatur, kring 19-20 grader.

Utmärkelser

Silver - Mundus Vini Summer, 2019
Silver - Berliner Wein Trophy July, 2019
Brons - International Wine & Spirit Competition 2019
Brons - Decanter World Wine Award, 2019

Produktinformation

Lagerstatus
171 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Valpolicella Ripasso
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Corvina
Druvor
Corvina, Corvinone, Rondinella
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.6 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
  • Producent

    EnoItalia

    EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

  • Huvuddruva

    Corvina

    Corvina- ryggraden i Amarone och även den viktigaste blåa druvan när man talar om hela Valpoliciella-distriktet. Corvina har ett tjockt skal som är idealiskt för torkning och ger härligt stora, koncentrerade och fruktdrivna viner.

  • Region

    Venetien

    Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien som den också benäms i Sverige) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande varumärken som Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

  • Distrikt

    Valpolicella Ripasso

    Ofta omnämnd som lillebror till Amarone

    Ripasso är en underappellation till distriktet Valpolicella och vinerna som skapas där är en kombination av regionens vanliga Valpolicellaviner och Amarone.