• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Terra Venetica Amarone della Valpolicella Biologico 2015

Terra Venetica Amarone della Valpolicella Biologico är det senaste tillskottet från innovatörerna på EnoItalia. Denna gången var uppdraget lite omvänt - istället för att kreera något nytt skulle de återskapa något så traditionellt som möjligt. Utfallet blev en ekologisk Amarone från hjärtat av Venetien där klimatet är milt och inte särskilt vått, inte ens på vintern, vilket är en förutsättning för att druvorna ska kunna mogna länge. Efter skörd får druvorna torka på halmbäddar innan de långsamt får jäsa extra länge ihop med skalen för maximalt med smak och färg. Efter två år i ekfat är det sedan redo att avnjutas, djup i frukten och massor av choklad, mocca och kakao. Det är inte vanligt med en riktigt bra Amarone som är certifierad ekologisk! Just nu, bara i och med lanseringen ingår en specialframtagen trälåda!

Lagring: Drick nu, eller låt utvecklas till 2025

Karaktär: Kryddigt & Smakrikt

Färg: Rubinröd med lila kant

Land: Italien

Region: Venetien

Distrikt: Amarone della Valpolicella DOC

Passar till: Stort vin som kräver ett stort djup i maten, te.x. viltgryta med gelé eller en ostbricka med hårdlagrade ostar. Servera några grader under rumstemperatur, gärna efter en stund i karaff.

Druvor: Corvina, Corvinone, Rondinella

Doft & Smak: Djup, kryddig och fatad doft med moreller, lakrits, choklad och rom-russin. Saftig, smakrik stil med massor av trädgårdsfrukt, torkade körsbär, skogsbärsmarmelad och choklad. Frisk syra i en fruktig finish.

Alkoholhalt: 15 %

6 FLASKOR I TRÄLÅDA

* Trälådans utseende kan avvika från den på bilden.

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut

Vinlådan Innehåller

  • Terra Venetica Amarone della Valpolicella Biologico 2015 (i trälåda)

    Antal:6
    339 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS