Beskrivning

Även om vingården Terenzi är ung, går familjen Terenzis anor tillbaka till romarna. På 1900-talet bodde familjen i Arcevia, en stad i regionen Marche. 1954 beslutade Balbino Terenzi att flytta till Milano, där han öppnade en kedja av bensinstationer. Balbinos son, Florio, valde att gå en annan karriärväg och arbetade för Unipro, en sammanslutning av flera italienska företag som arbetar med skönhet, personlig vård och kosmetika. Senare lanserade han sitt eget företag Cosmoprof, som driver mässor för yrkesverksamma inom den kosmetiska industrin i Italien. Under en affärsresa till Tokyo fick han veta att vin i Japan är synonymt med Italien och han kände att han ville vara en del av den världen. Därför kom tanken på att inrätta en vingård fram. Vinodlingen började 2001 och idag består gården av 60 hektar vingårdar och 14 hektar olivlundar. För närvarande driver Florios tre barn, Federico, Balbino och Francesca, vingården och olivodlingarna. Federico hanterar försäljning och kundrelationer medan Balbino driver administration och produktion. Slutligen är Francesca ansvarig för att driva vinresorten och all gästfrihet.

Namnet Purosangue är en tydlig referens till traditionerna i Maremma, riddarnas och hästarnas land. Purosangue kan översättas till "fullblod", och namnet vill här understryka länken mellan tradition och karaktär från 100% Sangiovese.

Passar till

Servera runt 16-20°C tillsammans med rätter på rött kött, både grillar eller i gryta, eller en elegant rätt på anka eller annat vilt.

Utmärkelser

92/100 - Wine Enthusiast, 2010

Produktinformation

Lagerstatus
22 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Morellino di Scansano
Producent
Terenzi
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
 • Producent

  Terenzi

  Om du njuter av utsökta, välsmakande viner.
  Tack vare sin känsla för kvalitet har Terenzi på sina vingårdar lyckats producera välsmakande viner som passar alla.

 • Huvuddruva

  Sangiovese

  Sangiovese "jupiters blod" odlas över hela landet, men framförallt i Toscana och Emilia-Romagna. Rödbäriga och eleganta viner som utgör några av Italiens finaste viner så som Chianti och Brunello di Montalcino.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Distrikt

  Morellino di Scansano

  södra Toscana på kullar som ligger runt byn Scansano växer de druvor som ger viner med appellationen Morellino di Scansano DOCG. Det är torra röda viner gjorda av en lokal variant på druvan Sangiovese som heter Morellino. Vinet som fick DOC 1978 och blev uppgraderat till DOCG 2007 måste innehålla minst 85 procent av den här druvan.