• Toscana Italien
  • Nedsatt 13%
Terenzi Purosangue 2017 Sangiovese

Terenzi Purosangue 2017

199kr 229kr

*Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Sangiovese är den bästa kryddan!

Servera runt 16-20°C tillsammans med rätter på rött kött, både grillar eller i gryta, eller en elegant rätt på anka eller annat vilt.

Djup, koncentrerad doft med mycket mörka bär som körsbär, vinbär och plommon. En hel del krydd- och örtighet i bakgrunden, med sammetslena och ihållande tanniner.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 14.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml

Omdömen

Beskrivning

Även om vingården Terenzi är ung, går familjen Terenzis anor tillbaka till romarna. På 1900-talet bodde familjen i Arcevia, en stad i regionen Marche. 1954 beslutade Balbino Terenzi att flytta till Milano, där han öppnade en kedja av bensinstationer. Balbinos son, Florio, valde att gå en annan karriärväg och arbetade för Unipro, en sammanslutning av flera italienska företag som arbetar med skönhet, personlig vård och kosmetika. Senare lanserade han sitt eget företag Cosmoprof, som driver mässor för yrkesverksamma inom den kosmetiska industrin i Italien. Under en affärsresa till Tokyo fick han veta att vin i Japan är synonymt med Italien och han kände att han ville vara en del av den världen. Därför kom tanken på att inrätta en vingård fram. Vinodlingen började 2001 och idag består gården av 60 hektar vingårdar och 14 hektar olivlundar. För närvarande driver Florios tre barn, Federico, Balbino och Francesca, vingården och olivodlingarna. Federico hanterar försäljning och kundrelationer medan Balbino driver administration och produktion. Slutligen är Francesca ansvarig för att driva vinresorten och all gästfrihet.

Namnet Purosangue är en tydlig referens till traditionerna i Maremma, riddarnas och hästarnas land. Purosangue kan översättas till "fullblod", och namnet vill här understryka länken mellan tradition och karaktär från 100% Sangiovese.

Utmärkelser

92/100 - Wine Enthusiast, 2010

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt