• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 37 157 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Även om vingården Terenzi är ung, går familjen Terenzis anor tillbaka till romarna. På 1900-talet bodde familjen i Arcevia, en stad i regionen Marche. 1954 beslutade Balbino Terenzi att flytta till Milano, där han öppnade en kedja av bensinstationer. Balbinos son, Florio, valde att gå en annan karriärväg och arbetade för Unipro, en sammanslutning av flera italienska företag som arbetar med skönhet, personlig vård och kosmetika. Senare lanserade han sitt eget företag Cosmoprof, som driver mässor för yrkesverksamma inom den kosmetiska industrin i Italien. Under en affärsresa till Tokyo fick han veta att vin i Japan är synonymt med Italien och han kände att han ville vara en del av den världen. Därför kom tanken på att inrätta en vingård fram. Vinodlingen började 2001 och idag består gården av 60 hektar vingårdar och 14 hektar olivlundar. För närvarande driver Florios tre barn, Federico, Balbino och Francesca, vingården och olivodlingarna. Federico hanterar försäljning och kundrelationer medan Balbino driver administration och produktion. Slutligen är Francesca ansvarig för att driva vinresorten och all gästfrihet.

Francesca Romana Terenzi är ägare till vingården. Hon är den yngsta dottern till Florio Terenzi, grundare av vingården. Första vinet som någonsin producerats av vingården, tillsammans med Morellino di Scansano 2004.

Passar till

Dekantera och servera runt 16-20°C till grillat eller ugnsrostat kött, särskilt Chianina-nöt, en koras som i första hand lever och frodas i Toscana. Det är också utmärkt till smakrika soppor, stekar och vilt

Utmärkelser

Tre Bicchieri (tre glas) - Gambero Rosso
93/100 - Robert Parker, 2010

Produktinformation

Lagerstatus
51 st
Lagring
Kan lagras 10 år +
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Toscana
Producent
Terenzi
Huvuddruva
Cabernet Franc
Druvor
50% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Terenzi

  Om du njuter av utsökta, välsmakande viner.
  Tack vare sin känsla för kvalitet har Terenzi på sina vingårdar lyckats producera välsmakande viner som passar alla.

 • Huvuddruva

  Cabernet Franc

  Cabernet Franc karaktäriseras av sina lätta och bäriga toner och blandas gärna upp med andra druvor för att skapa välkända kreationer.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.

Finns i samling