• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Teófilo Reyes Ribera del Duero Roble 2018 Tempranillo

Teófilo Reyes Ribera del Duero Roble 2018

Pris 149 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta åren
Karaktär
Aromatisk och stilren
Färg
Intensiv körsbärsröd, med violetta inslag
Land
Spanien
Region
Kastilien-León
Distrikt
Ribera del duero
Klassificering
DO
Producent
Bodegas Teófilo Reyes
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
100% Tempranillo
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Aromerna är intensiva, med stor närvaro av röda frukter, med en perfekt integrerad ekton, med en rik arom av vanilj. Smakerna är runda, med mogna och välbalanserade tanniner, som ger uttryck för alla anteckningar du hittade i dofterna, med inslag av balsamiska och silkeslena nyanser.

Utmärkelser

Guld Gilbert & Gaillard

Passar till

Dekantera gärna och servera runt 16-20°C till medelkraftiga kötträtter, eller smakrika pastarätter. Inte helt oävet till en smakrik fiskanrättning på lite fetare fisk

Beskrivning

Teófilo Reyes var en visionär och en pionjär bland vinproducenterna i Ribera del Duero, en man som förutspådde att framtiden för regionen var mycket ljus och satsade allt på ett enda kort, kvalitet och excellens. I mer än 40 år sökte han efter det bästa vinet som Ribera del Duero kunde uppbringa, ett idogt slit som till slut nådde kulmen av hans kreativa arbete - vinet som har hans egna namn "Teófilo Reyes". Den första årgången, 1994, utsågs av Robert Parker till ett av de 10 bästa vinerna i världen i Wine Spectator, vilket också var det första spanska vinet som fick detta hedervärda betyg.

Rankorna till hans Roble är planterade på jord sammansatt av mörk kritjord, lera och kalksten, på en altitud mellan 750 och 920 meter över havet. Druvorna handplockas och manuellt urval sker på vingården. Jäsning sker i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer, maceration med druvskal och försiktig pressning. Åldringsprocessen äger rum i amerikanska ekfat i fyra månader.