• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Teófilo Reyes Ribera del Duero Reserva 2014

"Legendarisk Ribera del Duero producent om sex flaskor i snygg trälåda."
6 flaskor som levereras i exklusiv trälåda

Teófilo Reyes var en visionär och en pionjär bland vinproducenterna i Ribera del Duero, en man som förutspådde att framtiden för regionen var mycket ljus och satsade allt på ett enda kort, kvalitet och excellens. I mer än 40 år sökte han efter det bästa vinet som Ribera del Duero kunde uppbringa, ett idogt slit som till slut nådde kulmen av hans kreativa arbete - vinet som har hans egna namn "Teófilo Reyes". Den första årgången, 1994, utsågs av Robert Parker till ett av de 10 bästa vinerna i världen i Wine Spectator, vilket också var det första spanska vinet som fick detta hedervärda betyg.

Rankorna till hans Reserva är planterade på jord sammansatt av mörk kritjord, lera och kalksten, på en altitud mellan 750 och 920 meter över havet. Druvorna handplockas och manuellt urval sker på vingården. Jäsning sker i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer, maceration med druvskal och försiktig pressning. Åldringsprocessen äger rum i franska och amerikanska ekfat i 20 månader.

Lagring: Drick nu, till och med 2025

Karaktär: Fruktigt och komplext

Färg: Rent körsbärsröd, med en granatröd kant

Land: Spanien

Region: Ribera del Duero

Passar till: Strålande till en fin lammsadel, Secreto Iberico eller annan bra, spansk skinka men kräver lite tryck i maten. Servera svalt, strax under rumstemperatur, runt 14-16°C, efter i alla fall en timme i karaff.

Druvor: 100% Tempranillo

Doft & Smak: Aromerna erbjuder anteckningar av mogen frukt, balsamico, som ökar i intensitet efter dekantering. Smakerna är välstrukturerade, med runda och eleganta tanniner och lite rostade toner av kakao, vanilj och kryddor.

Alkoholhalt: 14,0%

* Trälådans utseende kan avvika från den på bilden.

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut

Vinlådan Innehåller

  • Teófilo Reyes Ribera del Duero Reserva 2014 (i trälåda)

    Antal:6
    329 kr 399 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS