• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel

Teófilo Reyes Ribera del Duero Reserva 2014

Pris 2 399 kr

Köp

Teófilo Reyes var en visionär och en pionjär bland vinproducenterna i Ribera del Duero, en man som förutspådde att framtiden för regionen var mycket ljus och satsade allt på ett enda kort, kvalitet och excellens. I mer än 40 år sökte han efter det bästa vinet som Ribera del Duero kunde uppbringa, ett idogt slit som till slut nådde kulmen av hans kreativa arbete - vinet som har hans egna namn "Teófilo Reyes". Den första årgången, 1994, utsågs av Robert Parker till ett av de 10 bästa vinerna i världen i Wine Spectator, vilket också var det första spanska vinet som fick detta hedervärda betyg.

Rankorna till hans Reserva är planterade på jord sammansatt av mörk kritjord, lera och kalksten, på en altitud mellan 750 och 920 meter över havet. Druvorna handplockas och manuellt urval sker på vingården. Jäsning sker i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer, maceration med druvskal och försiktig pressning. Åldringsprocessen äger rum i franska och amerikanska ekfat i 20 månader.

Lagring: Drick nu, till och med 2025

Karaktär: Fruktigt och komplext

Färg: Rent körsbärsröd, med en granatröd kant

Land: Spanien

Region: Ribera del Duero

Passar till: Strålande till en fin lammsadel, Secreto Iberico eller annan bra, spansk skinka men kräver lite tryck i maten. Servera svalt, strax under rumstemperatur, runt 14-16°C, efter i alla fall en timme i karaff.

Druvor: 100% Tempranillo

Doft & Smak: Aromerna erbjuder anteckningar av mogen frukt, balsamico, som ökar i intensitet efter dekantering. Smakerna är välstrukturerade, med runda och eleganta tanniner och lite rostade toner av kakao, vanilj och kryddor.

Alkoholhalt: 14,0%

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
29 st

Vinlådan Innehåller

  • Teófilo Reyes Ribera del Duero Reserva 2014 (i trälåda)

    Antal:6
    399 kr