• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Tenuta l'Impostino Ciarlone 2016 Sangiovese

Tenuta l'Impostino Ciarlone 2016

Pris 149 kr
Lagerstatus
214 st
Lagring
Drick nu eller till och med 2023
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Skinande rubinröd
Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Montecucco
Klassifikation
DOC
Producent
Tenuta l'Impostino
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
60% Sangiovese, 20% Merlot, 10% Alicante Bouschet, 10% Petit Verdot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2.5 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Friska, rena och fruktiga aromer av saftiga frukter såsom plommon och körsbär med en viss örtighet och en distinkt aromatisk ton av vin. Medelfylliga och intensiva smaker av röda bär och kryddor med en stram tanninstruktur. Smaken hänger kvar länge och avslutas med en fin nötighet.

Utmärkelser

90/100/b> James Suckling
The Wine Hunter Award - Merano Wine Hunter
Doctor Wine - 92 P Slow Wine - TOP WINE

Passar till

Servera svalt runt 16-18 grader i stora vinglas. Friskt och elegant vin som passar bra tillsammans med kallskuret och mellanlagrade ostar, som gärna får börja smälta lite i grillpannan. Passar även bra till kyckling, kanin eller kalkon i mustiga grytor eller lätt ugnsrostade. Prova även att servera till en klassisk lasagne, långkokt ragu eller grillade korvar.

Beskrivning

Tenuta Impostino är en relativt ung producent i Maremma i Toscana. Trots sin ungdom ligger deras fokus dock på att skapa viner i en så traditionell och okonstlad stil som möjligt. Rustika grejer helt enkelt och väldigt stor prisvärdhet. Detta vinet är producentens ryggrad från det trendiga distriktet Montecucco. Ciarlone är deras Sangiovese-blend från just Montecucco i klassisk, stram och körsbärsrik stil.

Finns i samling

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS