• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
  • Vinlåda

Tenuta L'impostino Lupo Bianco 2010 (6 Flaskor i Trälåda)

  • 6 flaskor

6 flaskor i trälåda

Toscana, Italiens mest kända vinregion, producerar berömda druvor såsom Chianti och Brunello di Montalcino. I området Maremma hittar vi Tenuta L'impostino och deras friska och fylliga Lupo Bianco! Ett kanonvin som kommer från en av de bästa säsongerna i Maremma, som domineras av höga kullar och välventilerade områden. Ett smakrikt och koncentrerat vin med intensiva och ihållande aromer. Dessutom så levereras vinet i en snygg trälåda om 6 flaskor!

Lagring: Perfekt drickmogen till och med 2023

Karaktär: Fyllig och intensiv

Färg: Rubinröd

Land: Italien

Appellation: Maremma Toscana IGT

Passar tillServera vid 18 grader i en stor karaff. Passar till både vilt, rött kött eller långlagrade ostar. Ett utmärkt komplement till pecorino med tryffel eller en rik och kryddig gryta, som den klassiska vildsvinsgrytan från Maremma.

Druvor: 60% Sangiovese, 40% Merlot

Doft & Smak: Intensiva aromer som domineras av blommor, björnbär, körsbär och svarta vinbär, som följs med inslag av tobak, söta kryddor såsom vanilj och kanel, innan ett nästan balsamiskt avslut. Kraftfull och strukturerad smak med fyllig och anmärkningsvärd friskhet. Välintegrerade tanniner och en lång, trevlig avslutning med ton av bitterhet.

Alkoholhalt: 13,5 %

Priser:

3/3 stjärnor - I vini di Veronelli

90/100 poäng - Veronelli Punteggio

88/100 poäng - Luca Maroni Punteggio

14,5/20 poäng - Espresso

2 050kr

  • Tillfälligt slut
Lagerstatus:
Tillfälligt slut

Produktinformation

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

  • Tenuta l'impostino Lupo Bianco 2011

    Antal:6
    319 kr

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS