Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Under den karismatiska ägaren Luca Sanjusts ledning har de åstadkommit fantastiska resultat sedan mitten av 1990-talet. Vingården har upplevt ett genombrott bland internationella vinkritiker, särskilt med James Suckling i Wine Spectator och Robert Parker. Luca Sanjust är från en gammal italiensk adel som kan leda sina rötter tillbaka till hertigen av Sicilien på 1200-talet. Tenuta di Petrolo, vingården, är otroligt vackert belägen ca. 40 km söder om Siena i en sluttning dominerad av ett imponerande slottstorn från etruskisk tid, dvs. innan romarna erövrade denna del av Italien, kallade Galatrona. Det har sedan dess byggts om av romarna och under renässansen. Ursprungligen var det en fristad för invånarna i regionen då det rådde krig, som det ofta gjorde i Toscana fram till 1800-talet.

Passar till

Smakrika kötträtter, gärna på vilt, nöt eller lamm, gärna grillat eller i helt stycke från ugnen, eller till mogna, riktigt bra ostar. Servera svalt, kring 17-18 grader efter en stund på karaff.

Utmärkelser

97/100 - Jamessuckling.com
95/100 - Robert Parker

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 10 år +
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Toscana
Producent
Tenuta di Petrolo
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Tenuta di Petrolo

  Petrolo nämns ofta som Toscanas svar på Pétrus. Deras viner har uppnått ikonisk status bland världens ledande vinskribenter på rekordtid och är ett av få viner från Italien som fått 100 poäng av James Suckling.

 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.