• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Tempranillo till höstens mat
Tempranillo är en elegant druva främst hemmahörande i norra Spanien. Vinerna blir allt från rödbäriga, lättdruckna och eleganta till kraftfulla och rustika med fin tanninstruktur. Stilen och smakprofilen beror på var druvorna vuxit upp, samt behandling på vingården och i vineriet.

Viner med frisk och hög syra passar till maträtter som är salta eller gräddiga. Därför passar en Rioja joven- alternativt Crianzastil underbart till charkbrickan där sältan i köttet möter upp syran i vinet. Ett Ribera del Duero-vin med kraftfullare och mörkare frukt, ofta adderat ekfatstoner som vanilj och kokos, passar som handen i handsken till höstens vilt med en mustig svampsås och rostad potatis med örter. Anledningen till att det blir så harmoniskt tillsammans är på grund av att den fylliga kroppen möter upp den fylliga såsen, frukten i vinet möter umamin i svampen samt de ofta örtiga inslagen i vinet passar det örtiga inslagen i potatisen. I denna samling har vi noggrant valt ut viner på druvan Tempranillo i olika spännande stilar som passar till höstens härliga matupplevelser. 

Innehåll
7 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

 • Vega Demara Tempranillo Merlot Crianza 2017

  Antal:2
  129 kr
 • La Más Mona de Todas Tinto 2019

  Antal:1
  99 kr 129 kr
 • Vega Demara Tempranillo 2019

  Antal:1
  99 kr
 • Bodegas Zuazo Gaston Rioja 2019

  Antal:2
  99 kr
 • Teófilo Reyes Ribera del Duero Roble 2019

  Antal:1
  129 kr 149 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS