Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Douro Portugal
  • Eko
Taylor's Vintage Port 2017 Touriga Nacional

Taylor's Vintage Port 2017

1 099kr

1 flaskor
Taylor's Vintage Port 2017 Touriga Nacional
Taylor's Vintage Port 2017 1 099kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 2 st

98-100 poäng av Robert Parker!

Perfekt till ostar som Stilton & Gorgonzola. Servera vinet kring 15 grader.

Uttrycksfull aromatik präglad av violer, körsbär, katrinplommon, citrus, vilda örter och choklad. Smaken bjuder på ett imponerande djup med stor komplexitet som fortsätter utvecklas över tid. Allt ramas in fint av smidiga och muskulösa tanniner som ger ett fast grepp. En elegant syra ger en fräschör till den varma frukten och en ljuvligt lång eftersmak skapar en lång känsla av välbehag.

Omdömen

Beskrivning

Vinframställning:

Taylor's Vintage Port är ett av världens stora ikoniska viner som endast tillverkas under de allra bästa år. Vintage Ports blandas av de bästa druvmaterial från vingårdens ägor Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita och på senare tid, Quinta do Junco.

Efter varje skörd väljer provningspanelen ut de finaste portvinerna från de tre ägorna och dessa får sedan lagras i två vintrar på ekfat. År nummer två testas de igen för att se att de håller måttet. Om de bedöms vara av exceptionell kvalitet blandas portvinerna från de tre egendomarna samman, Vargellas ger struktur, elegans och komplexitet till vinet och Terra Feita och Juncos kropp, djup och kraftfull, koncentrerad frukt. I detta skede måste det bestämmas om en Vintage Port ska "deklareras". För att en deklaration ska kunna göras måste Vintage Port-blandningen vara av enastående kvalitet: stram i sin ungdom, med enormt djup av smak och massiv struktur, kapabel att utvecklas över år eller årtionden till den kvalitet endast de bästa portviner besitter.

Historiskt har Taylor's bara deklarerat cirka tre vintageår per decennium. Taylor's Vintage Ports är kända för sin massiva struktur och aromatiska kraft, dämpad av en karakteristisk underdrift och återhållsamhet. Den ultimata samlarens portviner, Vintage Ports kommer att åldras väl i decennier i vinkällaren och långsamt utveckla elegansen och harmonin som är kännetecknen för en mogen Taylor's Vintage Port.

Utmärkelser

98-100 Poäng Robert Parker. 19,5 Poäng Vinho Grandes Escolhas. 18,5 Poäng Revista de Vinhos.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt