Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Början på 80-talet lämnade familjen Sumarroca, fulla av vinodlningstradition kommunen Llimiana i regionen Pallars Jussà för att flytta till Penedès. De köpte vingårdarna Molí Coloma på 36 hektar och Heretat Sabartés på 25 hektar. År 1999 blev gården den största i Penedèsregionen med totalt 404 hektar vinstockar, allt under namnet Sumarroca. Med en stor portion kreativitet och innovation jobbar det mot målet att säkerställa en kvalitetsproduktion av vin och Cava med en bra balans och mycket karaktär.

Passar till

Drick kylt, mellan 8-12 grader, gärna tillsammans med fisk, skaldjur, sallader, chark eller som en härlig aperitif.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Druvigt & Blommigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
Penedès
Producent
Sumarroca
Huvuddruva
Gewürztraminer
Druvor
Gewürztraminer, Xarel.lo, Viognier och Riesling
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  Sumarroca

  Moët & Chandon försökte göra Cava, men lyckades aldrig. Lyckligtvis köpte Sumarroca odlingsmarken och lyckades! Idag är de en av de absolut högst rankade Cava-producenterna.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

 • Region

  Katalonien

  I Cataluñya sker produktionen av de berömda mousserande vinet Cava.
  Cataluñya är ett gammalt och mångfacetterat vinområde. I många avseenden ligger det i framkant när det gäller att utveckla spansk vinproduktion.

 • Huvuddruva

  Gewürztraminer

  Gewürztraminer- en grön druva med ett vackert ljust rosa skal. Ursprunget för Gewürztraminer lär vara Tramin i norra Italienska Tyrolen. Idag odlas druvan i många vinproducerande länder och då med ett mycket lyckat resultat.