• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Stroppiana Langhe Rosso 2017 Nebbiolo

Stroppiana Langhe Rosso 2017

Pris 199 kr

Årgångar i lager

  • 2019
    199 kr
    750 ml
Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller till och med 2020
Karaktär
Fruktigt och stramt
Färg
Intensivt granatröd med purpurröda reflektioner
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Langhe
Klassificering
DOC
Producent
Cantina stroppiana
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
60% Nebbiolo, 30% Barbera, 10% Dolcetto
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Komplexa och stora aromer av röda bär, plommonlikör och kryddor tillsammans med fattoner av ceder, kakao och tobak. Runda, eleganta och relativt stora smaker av mörkare trädgårdsbär, läckra fatkryddor och en perfekt balanserad tanninstruktur. Fruktigt och runt avslut av mandlar, fruktkompott och Valrhona-choklad.

Passar till

Servera svalt runt 18-19 grader. Ett härligt matvin med ren frukt och balanserad tanninstruktur som passar att servera till det mesta i form av rött kött, lagrade ostar och grytor.

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Med en årlig produktion på 2500 flaskor går detta fruktiga vin åt som smör i solsken. Vinet överförs, efter ståltankar, till små franska ekfat där de genomgår malolaktisk jäsning. Vinet får mogna 12 månader och läggs sedan på flaska i ytterligare 3-4 månader för att mjukna ytterilgare.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS