• Gratis hemleverans, 1-2 dagar Fri frakt
 • Snabb hemleverans, 1-2 dagar Snabb hemleverans, 1-2 dagar
 • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stroppiana Langhe Nebbiolo 2016 Nebbiolo

Stroppiana Langhe Nebbiolo 2016

Stroppiana Langhe Nebbiolo 2016

Pris 229 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st

Årgångar i lager

 • 201
  229 kr
  750 ml
 • 2017
  229 kr
  750 ml
Lagerstatus
Bara 7 st kvar
Lagring
Drink nu eller låt utvecklas ytterligare till och med 2022
Karaktär
Stramt och elegant
Färg
Rubinröd med ljusa granatreflektioner
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Ursprungstypiska och klassiska aromer av körsbär, violer, kakao, lakrits och härliga örter i en härlig symbios. Strama, eleganta och fruktiga smaker med stor fruktpalett, tydlig fatkryddor och rökiga lakritstoner. Ett mycket långt och ihållande avslut med mjuka, runda tanniner.

Passar till

Servera svalt runt 18 grader. Tänk en mini-Barolo varför vinet passar bra att servera tillsammans med vilt, mustiga grytor, fläsk eller mellanlagrade ostar.

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Vinrankorna växer här på 400 meter över havet vilket ger svala, subtila viner. Denna fruktiga röda producerar endast i 4500 flaskor om året. Vinet ligger först i ståltankar och överförs sedan till små franska ekfat där det genomgår malolaktisk jäsning. Efter 12 månader på fat får vinet ligga till sig på flaska i 3-4 månader för att få en ytterligare förfining innan det släpps till försäljning.