Stroppiana Langhe Nascetta 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Stroppiana Langhe Nascetta 2017 Nascetta

Stroppiana Langhe Nascetta 2017

Stroppiana Langhe Nascetta 2017

Pris 219 kr

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka vinet, du blir meddelad när vinet åter är i lager!.
 
Din bevakning är nu registrerad. Så fort vinet kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka vinet här 

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
 Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de kommande 2-3 åren
Karaktär
Friskt & Elegant
Färg
Klart halmgul med gröna stråk
Land
Region
Producent
Cantina Stroppiana
Huvuddruva
Druvor
100% Nascetta
Typ
Vitt
Sockerhalt
2 g/L
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Frisk, citrusdominerad doft med toner av vit persika, vita blommor, tropisk frukt, acaciahonung och timjan. Frisk, ren smak med massor av krispig frukt som rundas av till mer torkade frukter med frisk syra och en saftig, len avslutning.

Passar till

En perfekt kompis till kalla förrätter eller antipasti. Också gott till färskostar, risotto eller pastarätter med skaldjursås. Servera kylt kring 10-12 grader.

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med.

Vinmakning

Druvorna skördades för hand i de första veckorna i oktober innan de pressades försiktigt. Juicen jäste i cirka 20 dagar på temperaturer mellan 18 och 20 grader för att maximalt uppnå de typiska tonerna för druvan. Efter jäsningen fick juicen mogna i ståltank med sin jästfällning och hölls i konstant rörelse för att utveckla mognadstoner från jästfällningen. De totalt 2500 flaskorna buteljerades under våren efter skörd.