• Gratis hemleverans, 1-2 dagar Fri frakt
  • Snabb hemleverans, 1-2 dagar Snabb hemleverans, 1-2 dagar
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stroppiana Dolcetto d'Alba 2017 Dolcetto

Stroppiana Dolcetto d'Alba 2017

Stroppiana Dolcetto d'Alba 2017

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht.
Karaktär
Frisk och fruktig
Färg
Rubinröd med reflektioner av viol röd
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Dolcetto
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
0,8 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Doften är fylld av svartavinbär, tranbär och löv tillsammans med friskare toner av hallon, körsbär och jordgubbar. Ett medelfylligt vin med en fin balans utav frukt, syra och tanniner med en len, ihållande och lång avslutning.

Passar till

Servera vid 16-18 grader. Utmärkt till ragu, pizza, pasta och bolognese. Riktigt bra till mogna ostar som Robiola och Raschera.

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med.

Vinmakning

Druvorna skördas för hand i mitten av september och pressas försiktigt. Musten jäser med sina skal i 10 dagar med överpumpningar fyra gånger om dagen för att uppnå maximalt mer färg och tannin för druvan. Efter en första jäsning separeras musten från jästfällning och undergår malolaktisk jäsning. Vinet buteljerades sommaren efter skörd och den totala produktion uppgick till 7500 flaskor.