• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stroppiana Bussia Barolo 2012 Nebbiolo

Stroppiana Bussia Barolo 2012

Pris 449 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
36 st
Lagring
Drick nu eller spara ytterligare till 2024-26
Karaktär
Elegant & Komplext
Färg
Djupt rödsvart.
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Klassificering
DOCG
Producent
Cantina stroppiana
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Intensivt bärig doft med en elegant ton av brasved tillsammans med tobak, mörka kryddor som tillsammans knyts ihop till en spännande och komplex symbios. Varm, torr och silkeslen smak med mycket frukt, krydda och tobak. Viss flaskmognad med läder och chokladtoner ökar på vinets komplexitet i avslutningen.

Passar till

Kräver lite av sin matkompanjon i form av fett, så som långbakat fläsk, pasta med tryffel eller goda hårdostar. Dekantera före servering och servera kring 16-18 grader.

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med.

Vinmakning

Druvorna skördades för hand i mitten av oktober innan de fick jäsa på skalen i cirka två veckor med dagliga överpumpningar för att dra ut maximalt med färg och tannin. Efter jäsning flyttades vinet till stora slovenska ekfat där de fick mogna i cirka två år. Det buteljerades i augusti 2015 och lanserades på marknaden julen 2016 då det är precis drickklart.