• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
 • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
 • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stroppiana Barolo San Giacomo 2015 Nebbiolo

Stroppiana Barolo San Giacomo 2015

Pris 449 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st

Årgångar i lager

 • 2015
  449 kr
  750 ml
 • 2016
  449 kr
  750 ml
Lagerstatus
Bara 2 st kvar
Lagring
Drick från 2018, eller låt utvecklas till och med 2030
Karaktär
Stramt och elegant
Färg
Rubinrött med den Nebbiolo-karakteristiska granatreflektionen
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Klassificering
DOCG
Producent
Cantina stroppiana
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Intensiva och djupa aromer av nysågat trä, rökig ved, färsk tobak och peppar tillsammans med klassiska röda körsbär och plommon. Varma, djupa och komplexa smaker av körsbärsmarmelad, violer, lakrits, svartpeppar och tryffel. Perfekt tanninbalans i ett frisk men tajt avslut.

Passar till

Servera svalt runt 18-19 grader efter minst 3-4 bra låtar av din favoritartist medan vinet får syra i en karaff. Som de flesta Barolos är vinet perfekt att servera tll vilt, men även olika typer av mustiga långkok eller lagrade ostar.

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Stroppianas Barolo San Giacomo har en årlig produktion på endast 1700 flaskor. Druvorna skördas i mitten av oktober och fermenteras med skalet på under 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur som inte överstiger 30 grader. Efter fermenteringen överförs vinet till barriquefat där det får mogna i 12 månader för att sedan utvecklas ytterligare 12 månader i stora franska ekfat. I augusti under det tredje året buteljeras vinet och mogna ytterligare 10-12 månader för att slutligen släppas till försäljning.