• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Stroppiana Barolo Leonardo 2016

Intensiva och klassiska aromer av tobak, mörka kryddor, violer och körsbär. Strama, väldigt eleganta och fruktiga smaker av rena körsbärstoner, lakrits, peppar, tryffel och plommon. Läckra, silkeslena tanniner med ett friskt, ihållande avslut.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
1 g/l

299kr

Stroppiana Barolo Leonardo 2016

299kr
Lagerstatus:
15 st
 • Fri frakt hem till dörren
 • Nöjd kund-garanti
 • Säkra betalningar

Årgångar i lager

 • 2016
  299 kr
  750 ml
 • 2017
  299 kr
  750 ml

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Denna strama och eleganta röda skördas i mitten av oktober där fruktens skal behålls kvar under 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur som inte överstiger 30 grader. Vinet får mogna i 24 månader i stora franska ekfat för att sedan tappas på flaska under det tredje året i augusti för att mogna ytterligare 10-12 månader i källaren innan det släpps till försäljning.

Passar till

Servera sval runt 18 grader efter en stund i karaff. Ett klassiskt matvin som passar att servera tillsammans med vilt, mustiga grytor, långbakad fläsksida eller bara som det är till ett parti schack.

Produktinformation

Lagerstatus
15 st
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2032
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Rubinrött med den karakteristiska granatreflektionen från Nebbiolo
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Klassifikation
DOCG
Producent
Cantina stroppiana
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS