• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stroppiana Barolo Bussia Riserva 2011 Nebbiolo

Stroppiana Barolo Bussia Riserva 2011

Pris 549 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
98 st
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till och med 2028
Karaktär
Stramt och komplext
Färg
Rubinrött med granatreflektion i kanten
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Djupa och intensiva aromer av röda frukter såsom plommon och körsbär med toner av rökigt trä, cigarrlåda och kakao. Silkeslena och strama smaker av vit tryffel, mogna körsbär i likör, fatkryddor och en perfekt avvägd tanninstruktur. Vinets främsta karaktäristik är dess fantastiskt långa och varma avslut.

Passar till

Servera svalt runt 17-18 grader efter minst en halvtimme i karaff. Ett underbart vin som passar fint att servera tillsammans med en viltstek eller en riktigt snygg, rökig köttbit. Eller som producenten själv säger "drick långsamt, med eftertanke och en god cigarr".

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Stroppianas Barolo Bussia Riserva har en årlig skörd på endast 4000 flaskor. Druvorna skördas i mitten av oktover och fermenteras därefter med skalet på under 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur som inte överstiger 30 grader. I slutet av fermenteringen överförs vinet till stora slovenska ekfat där det får mogna i 36 månader för att därefter tappas på ståltank och buteljeras efter ett par månader innan det släpps till försäljning. Det är en djup, intensiv och komplex Barolo.